I eftermiddag oplyste Sundhedstyrelsen, at de arbejdede på at få fat i passagerlisten fra det fly, der havde en dansker smittet med H1N1 (tidligere kaldet svineinfluenza) med ombord. Men Continental er ikke blevet kontaktet endnu, siger flyselskabets europæiske pressechef til B.T.

Da B.T. tidligt fredag aften forsøgte at få udleveret passagerlisten fra det Continental-fly, der for to dage siden landede i Kastrup med en H1N1-influenza-smittet dansker om bord, fik vi følgende besked:

- Vi bliver nødt til at blive kontaktet af de danske sundhedsmyndigheder, før vi kan gøre noget ved sagen – og eventuelt udlevere passagerlister, siger Nick Britton, der er europæisk pressechef for Continental Airlines.

Har du været med Continental fly nummer CO112N fra Newark til Kastrup 29. april kl. 7.35?, så ring til B.T. på 33 75 75 34 eller send en mail til btwebmaster@bt.dk

På et pressemøde kl. 16 fredag eftermiddag blev det ellers forklaret, at Sundhedsstyrelsen arbejdede på at få fat i den vigtige passagerliste, der er nøglen til at få fat i smittetruede danskere, som har siddet i nærheden af den H1N1-syge sjællænder.

Men ifølge en mail fra pressechefen for Continental Airlines, der er afsendt 18.21, har Sundhedsstyrelsen endnu ikke kontaktet flyselskabet.

Til gengæld oplyser Nick Britton til B.T., at der var plads til 175 passager på Boeing-flyet fra New York til København.

- Men vi ved ikke, hvor fyldt flyet var på det her tidspunkt, forklarer den europæiske pressechef for Continental Airlines.

Er den smittede en kvinde?
Den danske patient henvendte sig på Hvidovre Hospital onsdag efter vedkommende kom hjem fra en rejse til New York, hvor der har været mildere tilfælde af influenzaen.

Patienten ønsker at være anonym, men der er tale om en yngre person og Sundhedsstyrelsens administrerende direktør, Jesper Fisker, kom under dagens pressemøde til at kalde patienten for en kvinde.

Har du været med Continental fly nummer CO112N fra Newark til Kastrup 29. april kl. 7.35?, så ring til B.T. på 33 75 75 34 eller send en mail til btwebmaster@bt.dk