Ingvar Kamprad begyndte allerede sin forretningskarriere som seks-årig, da han solgte tændstikæsker. Som 10-årig cyklede han rundt og solgte alt fra julepynt til fisk.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>15. juli 1943 blev firmanavnet, Ikea, registreret. Det står for »Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd.« De to sidste navne er gården og landsbyen, hvor han voksede op.

Ikea solgte oprindeligt bl.a. kuglepenne, punge, ure, smykker og nylonstrømper. Han sendte varerne ud via den lokale mælkevogn.

I 1951 besluttede han sig for at fokusere på møblerne, og Ikea, som vi kender det i dag, var en realitet.

I 1956 begyndte Ikea at designe møbler, så de kunne lægges i de velkendte flade pakker. Derefter kunne kunderne selv samle møblerne. På denne måde blev priserne reduceret væsentligt.

Ikea det ældste barn
Det første møbelhus blev indviet i svenske Âlmhult i 1958, og det beviste, at Kamprad havde store visioner. Med 6.700 kvadratmeter var det Sveriges største på daværende tidspunkt.

Forretningen blomstrede, og spånpladens ankomst i 1960'erne passede perfekt til Ikea.

Ingvar Kamprad mener selv, at han har fire store børn. Det ældste hedder Ikea, og det har altså allerede rundet de 60 år. Kamprad har kaldt Ikea for sit juridiske barn, men derudover har han sønnerne Peter, Jonas og Mathias.

Den 77-årige Kamprad opfatter i dag familien som det vigtigste i livet og har for længst sørget for, at sønnerne er stenrige, men ikke uventet er han ikke vild med, at de kaster om sig med penge. I stedet har han opfordret dem til at investere fornuftigt.

bola