Det var ikke en intim-annonce, men en skarp jurists beskyttelse af sig selv, der gav telefonstorm på en villa i hovedstaden.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Søges: Sovende nattevagt, hvor vagten også indebærer, at man er behjælpelig med lidt personlig assistance til midaldrende kvinde. Løn efter overenskomst.« Og så et telefonnummer!

Måske sagde nogle modne mænd wauw, da annoncen i går stod i gratisavisen Urban.

Og nummeret fra annoncen blev i hvert fald bestormet hele dagen.

Den var skrevet af en skarp kvindelig jurist, der er erklæret 100 pct. invalid af polio, men ikke selv føler sig sådan.

»Og jeg mener min annonce. For den rene er alting rent. Hvis nogen opfatter den som en intim-annonce, er det deres sag. Hvis jeg skrev, at der er tale om hjælper til en invalid, fortæller jeg også, hvor der er en person, der ikke kan forsvare sig. Og jeg føler mig ikke invalid, selv om jeg ikke mere kan løfte et glas vand,« siger Anne Isberg, der efter servicelovens paragraf 77 på det offentliges regning selv må ansætte de 15 mennesker, der skal til døgnet rundt for at holde hende i live.

Troede det var lagerjob
»Tidligere har jeg bl.a. annonceret efter folk til forefaldende arbejde. Unge henvendte sig og troede, de skulle arbejde på et lager. Det havde vi sjov med. Jeg gider ikke annoncere med handicap, når hjernen virker, som den skal,« siger Anne Isberg, som polioen gjorde totalt lam i 1952. Men da forstanden var o.k., blev hun jurist og meget kort ansat hos staten. Kræfterne rakte alligevel ikke til et job.

Studerer gamle skibe
Da job var umuligt, bestemte hun sig for at rejse. På væggen er billeder, hvor hun studerer gamle skibe, mens kraner flytter hende og hendes overlevelsesmekanik, så hun kan studere skibet hængende over skroget. På bordet er korrespondance med flyselskaber, der skal bringe hende frem på de specielle tekniske betingelser.

»Selv om jeg lever med 15 hjælpere døgnet rundt, vil jeg være alene indimellem. Så er der ingen til at forsvare mig. Derfor skriver jeg ikke handicap-hjælper i mine annoncer,« siger den standhaftige rejse-jurist

Hvis HFI-relæet i husets el-installation falder ud, har Anne Isberg kun få minutter at leve i, hvis ikke hjælperen får relæet på plads.

Et transportabelt elværk i en bil holder hende i gang, når hun skal uden for huset.

Hvis en ukendt ringer på hendes dør, er nøgleordet parat.

Det er »Ud!«.