Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Ristet andebryst på svampe
  • Grøntsagswok med kalvefilet
  • Laksedeller med wakametang
  • Pitabrød med lækkert fyld
  • Grøn suppe med kylling
  • Pasta med broccoli, peber og chili
  • Chiligryde

Tilbehør:

  • Bagt kartoffel med avocado
  • Salat med feta og stegte figner

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Ristet andebryst på svampe
  • Grøntsagswok med kalvefilet
  • Laksedeller med wakametang
  • Pitabrød med lækkert fyld
  • Grøn suppe med kylling
  • Pasta med broccoli, peber og chili
  • Chiligryde

Tilbehør:

  • Bagt kartoffel med avocado
  • Salat med feta og stegte figner

Dag 1: Ristet andebryst på svampe

  • 1 andebryst, ca 200 g
  • Svampeblanding
  • 250 g blandede svampe, f.eks. kantereller, champignoner og karljohan
  • 1 håndfuld grønne vindruer uden sten
  • 2 forårsløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk olie
  • 1⁄2 spsk hakket frisk timian
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1⁄2 tsk krydderpeber

Dressing:

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 spsk vand

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Steg andebrystet på en pande uden fedtstof, først på skindsiden i 3-5 minutter.

Krydr med allround krydderi og peber. Tag kødet af varmen, lad det hvile ca. 5 minutter, sæt det i ovnen i et ildfast fad i 8-10 minutter, tag det ud af ovnen og lad det hvile i ca. 10 minutter. Sæt det så tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, lad det stå i ca. 5 minutter og skær det i skiver.

Lav svampeblandingen: Hak svampene fint, skær vindruerne i halve, skær forårsløg i fine strimler, skalotteløg i små terninger og skær og peberfrugt fint. Varm en pande og steg det hele sammen i olie over høj varme i ca. 3 minutter, tilsæt fintskåret timian og krydr med allround krydderi og peber.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.

Kom svampeblandingen i et fad og læg skiverne af andebryst ovenpå. Hæld dressingen rundt om retten.

Pynt evt. med lidt frisk timian.

Dag 2 - Grøntsagswok med kalvefilet

  • 200-300 g kalveschnitzler
  • 1 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 100 g fennikel
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Saft af 2 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sojasauce

Sådan gør du:

Skær kødet i strimler og rist det på en pande i lidt olie i 3-5 minutter for høj varme. Krydr med salt og peber.

Skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Varm olien i en wok og brun grøntsagerne sammen med presset hvidløg. Dryp limesaft over og smag til med salt og sojasauce.

Tilsæt kødet i wokken og vend det med alle grøntsagerne. Lad retten stege i ca. 5 minutter, mens du rører ofte i den.

Server retten med en skål blandet salat.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 3 - Laksedeller med wakametang

  • 300 g laks
  • 100 g rejer (uden skal)
  • 1 cm rød chili
  • 4 spsk wakametang (grøn)
  • Salt og peber
  • Saft af ½ lime
  • 3 spsk friskhakket persille
  • 2 spsk friskhakket koriander
  • 1 æg
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Skær fisken i mindre stykker. Fjern kernerne fra chilien.

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor i et par minutter, så det bliver til en fars.

Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem gyldne i olivenolie på en stegepande.

Server laksefrikadellerne med grillede grøntsager efter eget valg.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 4 - Pitabrød med lækkert fyld

  • 2 stor sød kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 tsk kryddersalt
  • 1 tsk krydderpeber
  • Saft af ½ lime
  • 1 salathoved
  • 2 tomater
  • 1 gul peberfrugt

Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles og koges til de er møre. Lægges i en blender sammen med hvidløg, chili uden kerner,  salt og peber samt limesaft. Blendes til en tyk masse (brug gerne en blenderstav).

Grill et pitabrød (eller opvarm det i en brødrister) og smør kartoffelmassen i pitabrødet.

Desuden er fyld også salat, grøn peber i ringe samt tomat i skiver.

Dag 5 - Grøn suppe med kylling

  • 100 g kyllingefilet
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber

Suppe:

  • ½ broccoli
  • 1 porre
  • 1 courgette
  • 2 håndfulde sukkerærter
  • ½ løg
  • 1 håndfuld ruccola
  • 1 spsk olie
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk kryddersalt
  • ½ tsk krydderpeber

Sådan gør du:

Lav suppen: Skær grøntsagerne, undtagen ruccola, i små stykker. Steg dem et par minutter i olie i en gryde. Hæld bouillonen i gryden og kog suppen op. Skru ned for varmen og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Krydr med salt og peber. Kom ruccola i og blend den færdigkogte suppe, evt. med en blenderstav.

Imens suppen simrer: Steg kyllingefileten på en grillpande i olien og drys med salt og peber.

Hæld suppen i en skål, skær kyllingefileten i små stykker og læg dem oven i suppen.

Dag 6 - Pasta med broccoli, peber og chili

  • 200 g fuldkorns pasta (korte typer)
  • 1 broccoli og hele stokken
  • 1 gul peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 rød chili
  • 1 tsk kryddersalt

Sådan gør du:

Skær broccolistokken i små stykker og blomsten i små buketter. Gem buketterne til senere og kog stikken med 3 dl vand under låg, til stykkerne er helt møre, blend det til en fin pure.

Lun det finthakkede hvidløg i olien ved svag varme i ca. ½ min, og tilsæt derefter broccolipuréen. Skær peberen i mindre stykker, og flæk chilien og fjern kernerne og hak den fint. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen, og tilsæt broccolibuketterne det sidste minut.

Vend den kogte pasta, broccolibuketterne i broccolipurren, og kog det forsigtigt igennem. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis saucen er for tør. Saucen skal være cremet. Smag til med salt og chili, og drys derefter peberen over. Server retten straks og som tilbehør kan du servere en tomatsalat

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Dag 7 - Chiligryde

  • 100 g skalotteløg
  • 125 g  bladselleri
  • 200 g peberfrugt
  • 1 pose Soy4you – soya granulat (125 g) (fås bl.a. i SuperBest) 271 kcal pr 100 g
  • 1 vegetar bouillonterning
  • 20 g hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 100 g revet gulerod
  • 1 hel rød chili
  • 4 spsk frisk koriander
  • 1 spsk løvstikke
  • Et stort glas vand
  • Olie til stegning
  • 50 g creme fraiche 9%
  • 50 g parmesan ost

Krydderier:

  • 1 tsk. All round krydderi
  • 2 tsk himmalayasalt
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk karry
  • Salt & peber efter smag

Sådan gør du:

Rengør løg, bladselleri & peberfrugter – hak disse i små tern/skiver.

Start med at svitse grøntsager i krydderierne, olie og boullion – herefter tilsættes flåede tomater, revet hvidløg, gulerod, fint hakkede urter og vand. Lad retten simre et par minutter, hvorefter der tilsættes Soy4you og krydderierne.

Lad retten simre videre i ca. 12 - 15 minutter, hvor du omrører ind i mellem. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis soyaen suger for meget op. Lige før retten er klar, røres creme fraiche i  og ved servering drysses med parmesan eller du kan røre parmsanen i retten, inden servering.

TILBEHØR:

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Bagt kartoffel med avocado

  • 300 g bagekartofler
  • 50 g rødløg
  • 100 g peberfrugt
  • 10 g hvidløg
  • ¼ rød chili
  • 1/2 tsk revet ingefær
  • saft af ½ citron
  • 3 spsk frisk koriander
  • 1 tsk allround krydderi

Sådan gør du:

Kartoflerne skylles og kommes i et ildfast fad. Der skæres et dybt snit midt i kartoflen og de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til de er møre.

Rødløg og peberfrugt renses og skæres i mindre tern. Blandes I en skål, med citronsaft, presset hvidløg, chili og ingefær. Når kartoflerne er færdigbagt, skrabes indholdet ud og blendes med i blenderen, sammen med det øvrige fyld. Massen blendes ca. 1 minut og fyldes tilbage i kartoflen, der bages yderligere i ca. 3 – 5 minutter, på grill varme.

Salat med feta og stegte figner

  • 200 g blandet salat
  • 50 g fetaost
  • 150 g figner
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk agavesirup
  • Salt og peber efter smag

Dressing:

  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk rødvinseddike
  • ½ tsk agavesirup
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Skær fignerne i kvarte, og steg dem på en pande i olivenolie tilsat agavesirup, salt og peber ved høj varme i 3-5 minutter. Afkøl fignerne.

Skyl salaten og lad den afdryppe godt. Skær den mindre stykker.

Skær fetaosten i tern. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Bland først salaten lige inden servering. Anret med fignerne og osten oven på salaten.