Laudrup: De går videre i CL

Michael Laudrups vurderer ottendedelsfinalerne i Champions League for sporten.dk

Selv om alle ottendedelsfinalerne i Champions League har aspekter af storhed i sig, er der én kamp, der lyser over alle de øvrige: Real Madrid mod Manchester United.

To af verdens største, rigeste, bedste og mest populære klubber. José Mourinho vs. Alex Ferguson. Cristiano Ronaldo vs. Robin van Persie.

- Real Madrid-Manchester United er uden tvivl det store opgør i disse ottendedelsfinaler. Og for mig at se er det fuldstændig åbent, hvem der går videre, siger Michael Laudrup til sporten.dk fra Dubai, hvor han i denne uge er på træningsophold med Swansea.

Ifølge Laudrup kan bevidstheden om, at Champions League er for Real Madrids eneste mulighed for at sikre sig et trofæ, gøre udslaget.

- Manchester United har mere selvtillid på grund af topplaceringen i ligaen, men til gengæld ved Real Madrid-spillerne og Mourinho, at det er i Champions League, at de kan og skal slå til i denne sæson, da mesterskabet er væk for længst, siger Laudrup og fortsætter:

- Det er både et pres, men samtidigt en enorm motivationsfaktor for spillere på det niveau, siger Michael Laudrup, der ikke lægger så megen vægt på, at Manchester United slutter ottendedelsbraget af på hjemmebane, for spaniernes omstillingsspil kan i sidste ende udligne den fordel.

Sporten.dk har bedt Michael Laudrup vurdere, hvem der går videre fra ottendedelsfinalerne.

Real Madrid-Manchester United

- Normalt ville [Manchester] United have fordel af at spille returkampen hjemme på Old Trafford. men Real Madrid er vel det bedste kontrahold, der findes med Ronaldo, Di Maria, Benzema og andre. Så jeg forventer to meget tætte opgør og uden en forhåndsfavorit.

Celtic-Juventus

- Det er en stor præstation af Celtic at gå videre fra gruppespillet, men jeg tror, dette bliver endestationen for dem i denne omgang, da Juventus er for stærke over to kampe.

Valencia-PSG

- Valencia på vej frem efter en skidt halvsæson. PSG med Zlatan i spidsen skal overbevise os alle om, at de nu også kan begå sig på topplan i Europa. PSG er efter min mening smal favorit.

Shakhtar-Dortmund

Hold fra Rusland og Ukraine lider altid i denne runde i februar på grund af manglende kamptræning på højeste niveau, og det har tit kostet. Går Shakhtar videre fra denne runde, kan de til gengæld komme rigtigt langt, hvilket vi så med Shakhtar i Europa League og Zenit i 2008. Jeg tror dog mest på Dortmund i denne omgang.

Porto-Malaga

- Meget åben. Porto har utrolig meget erfaring med kampe på dette niveau, men Malaga har lært hurtigt og har hjemmebane i returkampen. Jeg hælder til Malaga med en 51-49- favør.

Arsenal-Bayern

- For to måneder siden ville jeg have sagt Bayern uden den mindste tvivl, men Arsenal har forbedret sig gevaldigt siden da. Jack Wilshere er dog sandsynligvis ikke med, da han måtte udgå i weekenden med en skade. Og uden ham i hjemmekampen bliver det sværere, så jeg tror stadig mest på Bayern til at gå videre.

Galatasaray-Schalke

- Denne kamp er helt åben. Det er flot af et af holdene at nå til kvartfinalen, men det bliver så også endestationen, uanset hvem de møder der.

Milan-Barcelona

- Milan er kommet godt med igen i ligaen efter en halvskidt start, men det er ikke nok mod Barcelona, der er uhyggelige på hjemmebane. Senest med 6-1 mod Getafe i ligaen.

Læs også: