Atlético Madrid er i Champions League-finalen for anden gang på tre år, og det skete efter en kamp mod Bayern München, som træner Diego Simeone kaldte 'meget intens'.

Bayern München vandt 2-1 i tirsdagens semifinale mod Atlético Madrid, men spanierne er alligevel klar til Champions League-finalen på grund af udebanemålet - og fordi holdet havde vundet hjemmekampen 1-0.

»Jeg oplevede kampen som utrolig intens. Vi fik ikke et ben til jorden i første halvleg,« sagde Atlético Madrids træner, Diego Simeone, efter kampen til TV3+.

Bayern vandt første halvleg 1-0 på et mål af Xabi Alonso, men det kunne have været 2-0, hvis Thomas Müller ikke havde brændt det straffespark, som de tyske mestre fik kort tid efter målet.

»Oblak redder straffesparket, og det gav os mulighed for at trække vejret, og så får vi mulighed for at tale om i pausen, hvad vi skal gøre. Anden halvleg var meget mere lige. Men slutfasen var skrækkelig, hvor Bayern virkelig pressede på i mange minutter,« sagde Atlético Madrids argentinske træner.

Det er anden gang på tre år, Atlético Madrid er i finalen. I 2014 mødte holdet bysbørnene Real Madrid, som de nær havde slået i den ordinære tid. Men Sergio Ramos fik ved den lejlighed udlignet, og siden vandt Real Madrid den forlængede spilletid.

Årets modstander bliver enten Manchester City eller Real Madrid igen. Det afgøres onsdag.

»Det betyder ikke så meget, hvem der er modstanderen. Hemmeligheden ved vores spil er optimismen. Vi tror hele tiden på, at det kan lade sig gøre. Man skal bare arbejde for det, så kommer chancen på et tidspunkt, og så skal man slå til.« sagde Diego Simeone.