300 år gammelt dansk elfenbenshorn fundet i Skt. Petersborg af arkæolog. Nationalmuseet kender hornets eksistens og leger allerede med tanken om at udstille det

Det kommer ikke til at ske i morgen. Men det kunne være skægt at udstille det genfundne elfenbenshorn sammen med nogle af de andre kopier, der er rundt om i verden.

Det siger museumsinspektør dr.phil. Morten Axboe.

- Vi kender godt hornet, som vi har en gipsafstøbning af her på museet. Vi ved også, at kopien af elfenbenshornet har været forsvundet i Rusland i en periode, siger Morten Axboe.

Han synes, at det er skægt, at Jeppe Boel Jepsen, arkæolog og rejsefører for Albatros Travel i Rusland, nu har genfundet hornet.

Elfenbenshornet, der er en kopi af det største af guldhornene, lå gemt i en skuffe hos en ledende medarbejder i Vinterpaladset i Skt. Petersborg. Hornet har været forsvundet i 112 år.

Man gætter på, at det oprindeligt er kunstkammerforvalter Bendix Grodtschilling, der har lavet elfenbenshornet.

- Vi har kilder, der siger, at han skar hornet. Han har set det rigtige guldhorn, for han haft det hjemme hos sig. Men om elfenbenshornet er lavet efter det, er ikke sikkert, siger Morten Axboe.

Jeppe Boel Jepsen er derimod ret sikker på, at det er den originale elfenbenskopi fra 1693, for på elfenbenet er der detaljer, som man kun kunne lave, hvis man havde det oprindelige guldhorn foran sig.

Der er to elfenbenskopier af det store guldhorn i Tyskland, og muligvis også et i England.

/ritzau/