Jakob Fuglsang og Astana vandt holdtidskørslen på 1.etape i cykelløbet Vuelta a Espana.

Sikke en start på årets sidste store etapeløb for danske Jakob Fulgsang og holdkammeraterne fra Astana Pro Team.

Her cyklede holdet lørdag aften fra de øvrige mandskaber på 1. etapes holdtidskørsel og erobrede løbets røde førertrøje, som søndag bliver båret af Janez Brajkovic, fordi han krydsede målstregen som første Astana-rytter.

Ruten bød på 27,4 kilometer fra Vilanova de Arousa til Sanxenxo i Galicien, og her måtte flere ryttere undervejs give efter for det høje tempo på de forskellige hold.

Jakob Fuglsang klarede den dog hele vejen i mål for Astana, hvor holdet henviste RadioShack-Leopard til andenpladsen og Omega Pharma-Quick-Step til tredjepladsen.

Det danske cykelhold Team Saxo-Tinkoff kom i mål som nummer seks omkring 30 sekunder efter Jakob Fuglsang og Astana.

Her sad holdejer Bjarne Riis med i Team Saxo-Tinkoffs følgebil. Og han var tilfreds med sit holds indsats.

- De kørte flot. Vi er et hold, som vi skal regne med i det her løb. Jeg er sikker på, at vi har nogle ryttere, som nok skal sidde fremme i det her løb, sagde Bjarne Riis til TV2 efter etapen.

Det danske cykelhold holdt på nær russeren, Jevgeni Petrov, sammen på troppene løbet igennem.

Det gjorde de ikke hos cykelholdet BMC, hvor den danske Vuelta-debutant Sebastian Lander måtte opgive at følge med sine holdkammerater hele vejen til mål.

Allerede søndag venter løbets første bjergkilometer, når rytterne skal ud på 178 kilometer fra Pontevedra til Alto Do Monte Da Groba.