KØB PLUS!

Ferrari træt af bitter Cavendish

Den kommende Lampre-Merida rytter, Roberto Ferrari, håber, at han og Mark Cavendish kommer til at kæmpe igen næste år, idet han også svarer briten igen på den kommentar, han kom med på sin Twitter-profil.

Danmark og nærmere bestemt Horsens lagde asfalt til en dramatisk scene, da Roberto Ferrari forårsagede et vanvittigt styrt med få hundrede meter tilbage af tredje etape af Giro d'Italia, da han i spurten lavede et voldsomt svaj og kørte ind i Mark Cavendish. Selv undgik Ferrari at ryge ned, men Cavendish og adskillige andre, blandt andre Taylor Phinney, der var iført den lyserøde førertrøje, røg i asfalten.

Det skabte en større debat og adskillige raserianfald mod Ferrari, hvor flere også mente, at han skulle smides ud af løbet. Det blev han dog ikke – i stedet skete det lidt paradoksale, at han vandt en etape senere i løbet, hvor han blandt andre slog Mark Cavendish. Undervejs i løbet undskyldte Ferrari dog officielt, men det ser ikke ud til, at briten har tilgivet italieneren.

I forbindelse med offentliggørelsen af Roberto Ferraris skifte til Lampre-Merida skrev Cavendish den 29. oktober således på sin Twitter-profil:

- Da jeg troede, at jeg kunne putte dette års festival af spurt-styrt bag mig, ser jeg, at Robert Ferrari har skrevet kontrakt med et WorldTour hold næste år.

En kommentar, som Ferrari svarede igen på, da han var med i ”den sidste kilometer”, der er et program på Radio Mana Mana Sport.

- Jeg har sagt undskyld til Cavendish og troede faktisk, at det var det. Jeg er ikke sikker på, om det var ironisk skrevet, eller om det var seriøst, men i oktober har en cykelrytter tilsyneladende ikke andet at tænke på end at kommentere på en anden cykelrytters holdskifte. Jeg deler ikke Cavendish' attitude i denne sag. For mig var det overstået i Giroen. Jeg håber, at vi kommer til at kæmpe igen næste år, sagde Ferrari.

Sprinteren skal næste år køre for Lampre-Merida, som holdet hedder i 2013, da han er skiftet til holdet fra Androni Giocattoli. Dermed bliver han holdkammerater med blandt andre Alessandro Petacchi, men Ferrari, der må siges at have et ganske passende efternavn til en sprinter, forudser ingen problemer i samarbejdet mellem de to.

- Jeg er til hans rådighed, men hvis jeg er i en god position, har jeg også mit at sige. Jeg tror dog ikke, der bliver nogle problemer mellem os, for vi har kørt sammen et år før og kender hinanden. Jeg er klar til at arbejde for ham, men også for min egen mulige succes. Derudover vil jeg tilbagebetale den tillid, Lampre har vist mig. Jeg er glad for, at jeg fik et tilbud fra et så vigtigt hold.

Roberto Ferrari fortæller desuden, at holdets første møde bliver i december. Det vil ifølge italieneren hovedsageligt blive brugt til at lære hinanden at kende og begynde at lave rytternes løbskalendere for næste sæson.

feltet.dk

Læs også: