Bøgetræ smadrede varebil, der var på vej gennem Fælledparken.

Hvad der skulle være en almindelig frokostpause udviklede sig i går til en tragedie, da en ca. 50-årig mand ved middagstid blev dræbt i sin bil, da han var på vej gennem Fælledparken i København. Mandens sølvgrå varevogn blev ramt af et gigantisk bøgetræ, der væltede ned over vejen, skar sig gennem bilens tag og dræbte ham på stedet.

Vinden ruskede kraftigt i de store træer, og regnen piskede ned. Det usandsynlige skete, og på et splitsekund var livet pludselig slut for den midaldrende håndværker.

Bilist dræbt af væltet træ


Jonas Larsen fra Holbæk kom kørende to biler bag den sølvgrå varevogn ad Øster Allé, og han oplevede ulykken på nærmeste hold:

- Jeg kom kørende fra Parken, hvor jeg netop havde købt FCK-billetter. Pludselig ser jeg et kæmpe træ vælte ind over kørebanen, og det rammer ned i taget af den sølvgrå bil. Jeg drejer skarpt til venstre for selv at undgå at ramme træet.

- Det kunne lige så godt have været mig, fortæller Jonas Larsen.

Meget voldsomt
Efter undvigemanøvren sidder Jonas Larsen i bilen og sunder sig, før han løber frem mod ulykkesstedet.

- Vi går rundt om bilen og ved ikke helt, hvad vi skal stille op, det er meget voldsomt, og der er grene overalt. Vi kunne næsten ikke se bilen, men førerkabinen var mast flad, fortæller Jonas Larsen chokeret.

Der er flere øjenvidner til ulykken, og flere bliver kørt til krisehjælp på Rigshospitalets Traumecenter.

Jonas Larsen vælger at forlade stedet uden krisehjælp, men han er dybt rystet.

Termokanden pakket ud
- Jeg kørte derfra, jeg måtte bare væk, jeg kunne slet ikke klare, at folk stimlede sammen og stod og tog billeder.

- Jeg turde ikke gøre noget. Jeg var bange for, hvilket syn jeg ville møde, for det så ikke kønt ud. Jeg håber virkelig, at manden døde med det samme, fortæller han.

Den dræbte mand var maler, og i bilvraget kunne man tydeligt se, at han netop havde gjort klar til at spise frokost. Køletasken var åben, og termokanden var pakket ud. Men manden nåede aldrig at spise sin frokost. Han blev dræbt på stedet af det store bøgetræ.

På vejen ved ulykkesstedet blev træet hugget op og kørt væk på en kæmpe lastbil. Foruden det træ, der ramte varebilen, væltede endnu et stort træ få meter fra ulykkesstedet.

Eksperter fra Landbohøjskolen var i går ude at kigge på træernes rødder for at vurdere, om det var svamp, der var skyld i den tragiske ulykke.