Jan Pedersen bliver dækket, hvis han vælger at skifte sit nuværende forsikringselskab ud.

Jan Pedersen 42 år, socialpædagog fra Kirke Hyllinge. Bor i et hus fra 2002 på 156 kvm. Familie med 1 barn. Han har følgende forsikringer: Indbo, hus, bil, ulykke, knallert og campingvognsforsikring.

Fair: 13.655 kr. (Nuværende selskab) GF Forsikring: 15.042 kr. Fagforsikring (Gennem fagforeningen Det Faglige Hus): 16.459 kr. If: 16.958 kr. Codan: 12.529 (De sendte ikke et tilbud på bilforsikring) Tryg: De svarede aldrig tilbage med et tilbud på trods af, at de blev kontaktet flere gange.

LÆS VIDERE NEDENFOR

Flere tilbud
Her er et udpluk af tilbudene.

Husforsikring: På husforsikringen er der ikke den store prisforskel. Jan har dog i dag en selvrisiko på 4.135 kr hos Fair, hvor de andre selskaber har valgt en noget lavere selvrisiko. Her kunne han måske få et bedre tilbud, hvis selskaberne matchede selvrisikoen hos Fair.

Bilforsikring: Her er der prisforskel på de forskellige tilbud. Jan giver i dag 4.392 kr. hos Fair. Det er 2.000 kr. under det dyreste tilbud fra GF Forsikring. Der er dog den store forskel, at han i dag hos Fair har en forsikring med bonustab. Det betyder, at hvis Jan får en skade, vil han rykke tre trin ned i deres interne skema, hvilket vil gøre forsikringen langt dyrere året efter.



Selvrisikoen hos selskaberne ligger på mellem 3.000 og 5.000 kr. Codan gav ikke et tilbud på bilforsikring.

Ulykkesforsikring: Her er Jan Pedersen meget dårlig dækket i dag hos Fair. De dækker hverken skader opstået ved almindelig sport, behandlingsudgifter eller giver tillægserstatning. Det afspejler sig også i prisen, hvor Fair kun tager ca. 2.200 kr, hvorimod de andre tager op til 3.866 kr. Så derfor er priserne ikke sammenlignelig, fordi de andre selskaber dækker betydeligt bedre end Fair.

Konklusion: Jan Pedersen er meget dårlig dækket på sin ulykkesforsikring, hvilket han bør undersøge nærmere. Desuden bør han ændre sin bilforsikring, så det er uden bonustab, så han beholder den samme præmie trods en skade. Når alt det er gjort op, vil det blive et tæt løb mellem Fair og GF Forsikring på både pris og dækning.

bt.dk skrev fejlagtigt i går, at GF Forsikring indenfor bilforsikring opererer med, at hvis den klub, som tilhører giver underskud, så kommer man af med penge. Det er forkert. GF Forsikring stoppede med den ordning i 2002. bt.dk beklager fejlen