Charla Nash blev alvorligt skadet, da hun blev angrebet af en chimpanse. Den ødelage hele hendes ansigt. Charla fik dog derefter opereret et nyt ansigt.
Charla Nash blev alvorligt skadet, da hun blev angrebet af en chimpanse. Den ødelage hele hendes ansigt. Charla fik dog derefter opereret et nyt ansigt. Foto: HO

En 57-årige amerikansk kvinde får en erstatning på knap 23 millioner kroner, efter hun fik revet sine hænder og ansigt af af sin venindes tamme chimpanse.

Det kan være farligt at hjælpe sine venner. Det har den amerikansk kvinde Charla Nash måttet sande. Hendes liv blev nemlig forandret for altid, da hun ville hjælpe sin veninde med at indfange venindens tamme chimpanse.

Af uvisse årsager gik den knap 100 kg tunge han-chimpanse Travis amok på den dengang 55-årige Charla Nash. Chimpansen kastede sig over kvinden og rev hendes hænder af og hendes ansigt i stykker, skriver Sky News.

Det voldsomme chimpanse-overfald skete i 2009, og Charla Nash blev så slemt tilredt, at man i begyndelsen ikke vidste, om hun ville overleve. Det gjorde hun dog, men hverken hendes syn eller hendes ansigt var til at redde. Charla Nash mistede synet og fik efterfølgende en ansigtstransplantation.

Til venstre ses Charla før ulykken - til højre ses hun med sit nye ansigt.

Efter overfaldet besluttede Charla Nashs familie at sagsøge chimpansens ejer, Sandra Herolds. De begrundede sagsanlægget med, at Sandra Herolds havde vist, at Travis var farlig, og at hun ikke havde sikret, at han var buret godt nok inde.

Allerede i 1996 havde Travis angrebet en kvinde, som var blevet bidt i hånden. Og i 1998 havde han bidt en mand i hånden.

Efter et længere tovtrækkeri er sagen nu blevet afgjort med et forlig, hvor Charla Nash og hendes familie får en erstatning på fire millioner dollar, hvilket svarer til knap 23 millioner kroner.

Selv om erstatningssummen er stor, så er familien Nash dog nok ikke helt tilfreds. Familien havde nemlig forlangt knap 290 millioner i erstatning, skriver Sky News. Charla Nash bor forøvrigt nu på et plejehjem udenfor Boston.

Chimpansen Travis har siden 2009 ikke kunnet angribe flere. Travis blev nemlig skudt af politiet i forbindelse med angrebet på Charla Nash.

Travis ejer Sandra Herolds nåede ikke selv at overvære retssagen. Hun døde i 2010.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.