Den britiske finansminister afviser, at den kontroversielle Brexit-politiker Nigel Farage bliver ny ambassadør i USA.

Det har den nyvalgte præsident i Guds eget land ellers foreslået. Selv har Farage erklæret sig klar til at gøre en indsats for Donald Trump.

Men det skal EU-politikeren ikke sætte næsen for højt op efter, lyder det fra den britiske finansminister Philip Hammond.

»Det er ikke op til andre lande at beslutte, hvem vi udpeger som ambassadører, og hvis jeg på noget tidspunkt får brug for et råd fra Nigel Farage, så har jeg hans nummer og ringer til ham,« lød det fra Hammond i et interview med tv-stationen ITV ifølge Bloomberg.

Farage var en af de første udenlandske politikere, der mødte Donald Trump efter valgsejren. Den amerikanske 'president-elect' mødtes med den tidligere Ukip-leder i Trump Tower i New York få dage efter valget, og det blev set som en klar ydmygelse af Storbritanniens premierminister Theresa May.

Efter mødet understregede Farage vigtigheden af et godt forhold mellem USA og Storbritannien, og han følte sig overbevist om, at Trump vil blive en god præsident for USA.

Men Farage skal ikke regne med hverken en ambassadørpost eller en central rolle i det fremtidige samarbejde mellem de to lande, lyder det altså nu fra højeste sted.

»Sig til ham, at han ikke skal sætte næsen for højt op efter det,« sagde Hammond i tv-interviewet.

Han understregede, at Storbritannien allerede har en 'fremragende' ambassadør i Kim Darroch.

Farage støttede aktivt Trump gennem hele valgkampen.
Farage støttede aktivt Trump gennem hele valgkampen. Foto: Jonathan Bachman
Vis mere

Allerede under valgkampen støttede Farage begejstret op om milliardærens kandidatur, og han deltog i flere af hans valgmøder rundt omkrig i USA.

Forleden skrev Daily Telegraph på baggrund af kilder tæt på Ukip-lederen, at Farage i løbet af et par uger flyver til Washington for at mødes med Trumps folk til uofficielle diplomatiske drøftelser.

Nigel Farage førte ubestridt an i kampen for, at Storbritannien skulle melde sig ud af EU.

Her valgte briterne som bekendt at forlade EU - det såkaldte brexit.