2023 har været i nedskæringernes og fyringernes tegn for mange tech-, it- og spilvirksomheder.

Og nu kommer endnu en stor fyringsrunde.

Denne gang er det Fortnite-firmaet Epic Games, der planlægger at fyre 870 medarbejdere, skriver finansmediet Bloomberg.

»I et stykke tid nu har vi brugt flere penge, end vi har tjent,« lyder det ifølge Bloomberg i en intern mail til selskabets medarbejdere fra administrerende direktør Tim Sweeney.

»Jeg har længe været optimistisk omkring, at vi kunne komme gennem denne transition uden fyringer, men i retrospekt kan jeg se, at det var urealistisk,« lyder det fra Tim Sweeney.

Ifølge Bloombergs kilder svarer de 870 medarbejdere til omkring 16 procent af hele virksomheden.

Virksomheden ligger i den amerikanske delstat North Carolina, hvorfra de blandt andet driver et af verdens absolut mest populære computerspil, Fortnite, der har over 400 millioner brugere.

Den administrerende direktør, Tim Sweeney, fortæller, at virksomhedens seneste vækst stammer fra deres Fortnite Creator-program, hvor brugere kan skabe og sælge deres egne ting i Fortnite.

Og det er et ryk væk fra den tidligere forretningsmodel, hvor de selv skabte kosmetisk indhold til spillet, som brugerne kunne købe. 

Her får Epic nemlig ikke alle pengene selv, men giver 40 procent tilbage til kreatørerne.

Yderligere 250 medarbejdere forventes at forlade virksomheden, men det er fordi, de vil sælge musiksiden Bandcamp, som Epic købte bare sidste år, og et marketingfirma, de købte i 2020.