Der dør omkring 10.000 delfiner og marsvin hvert eneste år i vandet ud for den vestlige franske kyst.

Nu har den franske regering forbudt alt fiskeri i Biscayabugten. Det sker, fordi man frygter, at den almindelige delfin er i stor fare for at blive uddød i området.

Det oceanografiske institut Pelagis har udtalt, at omkring 1.000 delfiner blev vasket op på landets atlantiske kyst denne vinter. Grunden er 'uhensigtsmæssig fangst under fiskeri'. Det skriver Sky News.

Det franske juridiske State Council har givet myndighederne seks måneder til at forbyde fiskeriet i dele af Biscayabugten. Det sker for at forbedre forholdene for den almindelige delfin, flaskenæse delfin, og marsvinene.

En delfin ud for en ø i Atlanterhavet.
En delfin ud for en ø i Atlanterhavet. Foto: Fotostand / Ballasch
Vis mere

De regner med, at omkring 10.000 delfiner bliver dræbt hvert år i den vestlige maritime zone af Frankrig. Det skyldes primært industrifiskeriet.

Miljøforkæmpere har budt initiativet velkomment. De håber bare, at det ikke kommer for sent.

Delfinerne har for øvrigt forandret deres liv, så de føder deres afkom tidligere end ellers. Det er et klart tegn på, at de er i fare for at uddø.

Den kontroversielle fiskerimetode involverer net, der kan være op til 50 kilometers længde. De gennemtrawler oceanet for fisk, men fanger også en masse dyr, som ikke var med i planen.

Obduktioner, der er blevet foretaget på nogle delfiner, viser ekstreme lemlæstelser.

Ifølge aktivisterne er det normalt for fiskere at skære kropsdele af de døde delfiner, der er fanget i nettene, for at redde deres udstyr.