For tre år siden udkæmpede Danmark og Norge en hidsig kamp om flest etapesejre i Tour de France. Men den tid er for længst overstået.

Dengang havde begge nationer snuppet 19 etaper, men siden da har Danmark sat Norge, som Jonas Vingegaard sætter Tadej Pogacar. Og nu fører vi 28-19 i antallet af etapesejre.

»Vi var ekstremt bekymrede. De norske journalister spyttede nærmest på os, når de så os på gaden. De var så hovne. Men i dag er det en anden sag,« fortæller 'Touren på Bagsædet'-vært Lasse Vøge.

Siden dengang står der 9-0 til Danmark, og det begejstrer B.T.s Tour-reporter Frederik Gernigon.

»Det er jo en magtdemonstration.«

Men Danmark kan ikke hvile på laurbærrene, for de unge nordmænd på Uno-X-holdet ser lovende ud, vurderer B.T.s Tour-reporter Rasmus Rask Vendelbjerg.

»Norge går nogle spændende år i møde, så lad os komme så langt foran som muligt. Helst med to mere allerede i det her løb,« siger han.

B.T.-drengene tager nabodysten under kærlig behandling – og sender måske en stikpille eller to afsted til vores norske naboer og Tour-legenden Thor Hushovd, der anklager Asgreen for »beskidt spil« – i dagens afsnit af 'Touren på bagsædet'.

Hør også om Brian Holms afgørende aktie i Asgreens geniale etapesejr få dage efter at have haft den grædende rytter i røret.

Du kan lytte til hele den seneste episode af 'Touren på bagsædet' her.