Hvert år løfter Apple sløret for en ny version af deres iPhone og hvert andet år en helt ny model. De ikoniske telefoner, som første gang kom på markedet i 2007, er blandt verdens bedst sælgende, og i 2017 kommer den længe ventede iPhone 8 i butikkerne og i forbrugernes lommer.

Men allerede nu er banebrydende detaljer om den nye smartphone blevet lækket. Og kilden er ikke nysgerrige hackere eller kildeløse spekulanter, men intet mindre end Apple selv. Det skriver teknologi-magasinet Wired, efter en brasiliansk programmør med efternavnet 'Rambo' gjorde den opsigtsvækkende opdagelse.

»Det er en uheldig situation for Apple. De er selv den eneste kilde til lækket af det nye design og de nye funktioner, og det vil frustrere en del personer internt i virksomheden,« siger Steven Troughton-Smith, der er en af de førende iPhone software-programmører hos Apple, til Wired.

Detaljerne om den nye iPhone 8 kan kort og skarpt opstilles i tre hovedpunkter, som lå skjult i det fejlagtige læk fra Apples side.

  1. Knappen Hjem forsvinder. Den fysiske knap nederst på tidligere iPhones vil på den nye model være væk. I stedet bliver knappens funktion erstattet af en touch-screen knap.
  2. 3D Ansigtsgenkendelse. Når knappen Hjem forsvinder, så forsvinder touch-id funktionen også, hvor man kan åbne sin iPhone blot ved at placere fingeren på knappen. De nyeste detaljer fra Apples læk afslører en futuristisk funktion, hvor brugere kan åbne deres telefon ved at scanne ansigtet med en såkaldt ansigtsgenkendelse.
  3. Nye opladningsmuligheder. På dette punkt er oplysningerne ikke konkrete, men tidligere rygter indikerer, at der er tale om trådløs opladning.

Det hele begyndte i sidste uge, hvor Apples officielle kanaler lagde en opdatering ud omkring den kommende Apple-højtaler med navnet ‘HomePod’. Højtaleren kommer først på markedet til december, hvorfor offentliggørelsen af opdateringen i sig selv var en fejl, men de komplicerede koder gemte på en langt større nyhed. Detaljer om den nye iPhone 8 - ikke rygter, men officielle detaljer. Apple fjernede hurtigt fejlen, men i teknologibranchen er det allerede blevet døbt til det største Apple-læk i årevis.

På trods af lækkede detaljer om kommende produkter har Apple i mange år fortsat formået at fastholde stabile salgstal på deres iPhones op til udgivelserne af nye modeller, men det har på det seneste ændret sig. I maj udtalte Tim Cook, Apples direktør, at deres salgstal for kvartalet var lavere end sidste år. Og forklaringen var simpel.

»Vi ser det, som vi forestiller os er en pause i køb af iPhones, og vi tror det skyldes, at der nu kommer reporter om de kommende iPhones meget tidligere og meget hyppigere,« sagde Tim Cook ifølge Business Insider.