Lyt til artiklen

Københavns Politi leder lige nu efter en Brøndby-fan, der var yderst aggressiv i et S-tog i søndags efter lokalderbyet FC København-Brøndby i Parken, hvor han truede flere FCK-fans og stjal deres trøjer.

Politiet vurderer ud fra en video, der har floreret det seneste døgn, at gerningsmanden har udsat ofrene i toget for røveri, og derfor efterlyser man nu vidner til episoden, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»Ud fra optagelsen vurderer vi, at der er tale om et røveri. Der kan desuden være flere forurettede, men vi har hverken identificeret den unge mand på optagelsen eller eventuelle andre. Derfor vil vi meget gerne i kontakt med både forurettede og med vidner, der har overværet episoden,« siger politikommissær Poul Hansen.

I en video, der har floreret, kan man se en yderst aggressiv Brøndby-fan konfrontere nogle FCK-fans på grund af deres fodboldtrøjer. Han truer i videoen en FCK-fan til at tage FCK-trøjen af og aflevere den til ham.

Modvilligt tager han trøjen af og afleverer den og sidder i bar overkrop i en kupé, hvor flere mennesker ser på. Herefter får han en del skældsord med på vejen.

»Fucking nørder. Jeg fucking brænder den. Jaja, hva' så dit lille skvat, hva'? Så er du ikke så sej mere,« lyder det fra Brøndby-fanen, der er gået lidt væk med trøjen, hvorefter han laver en spyttebevægelse mod FCK-fanen.

Flere FCK-fans blev udsat for det samme hele vejen ned gennem toget.

B.T. har talt med en af dem, FCK-fanen Mads, der måtte aflevere sin fodboldtrøje til den voldsomme Brøndby-fan.

»Han sagde, at han ville smadre os. ‘Din fucking lort’. Vi var de eneste i FCK-trøjer i den vogn, så vi turde ikke gøre andet end at give ham trøjen. Jeg var i tvivl, om vi ville få hjælp, hvis det var blevet til håndgemæng,« siger Mads, som B.T. har valgt at anonymisere.

»Det hele var meget ydmygende. At sidde der i bar mave i toget. Selvfølgelig var vi bange,« siger han.

På Christiansborg vækker Brøndby-fansenes opførsel stor vrede.

Politikere fra begge fløje kalder de aggressive fans for 'en flok voldspsykopater' og 'ydmygende, klamt og strafbart'.

Også blandt andre Brøndby-fans er der stor frustration over opførslen.

Brøndby-fanen Rasmus Augustesen har samlet 5.000 kroner ind til nye trøjer til de ramte fans i S-toget.

Personer, der har oplysninger i sagen, kan kontakte politiet på telefon 1-1-4.