'Hvis du kan blive en bedre statsminister, så stil op,' siger statsministeren, der er træt af at blive kritiseret af politiske kommentatorer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) langer kraftigt ud efter landets politiske kommentatorer og analytikere.

Flere kommentatorer med erfaring fra dansk politik har de seneste dage kritiseret Løkkes første tale som statsminister i Folketinget, men i dag svarer den nye statsminister igen.

- Jeg må sige helt ærligt, at jeg er ved at være godt og grundigt træt af kommentatorer. Jeg er sådan set mere optaget af, hvordan danskerne har det, siger Lars Løkke Rasmussen i TV2-programmet Mogensen & Christiansen med værterne Peter Mogensen og Michael Christiansen.

Han mener ligefrem, at kommentatorerne, der forsøger at tolke og analysere en aktuel politisk udvikling, er et demokratisk problem.

- Jeg synes efterhånden, at det er hæmmende for demokratiet, at når man f.eks. transmitterer fra debatten i går, så er der ganske lidt transmission, og så er det sådan nogen kloge hoveder som jer, som jo er så talentfulde, at man kan undre sig over, hvorfor I ikke stiller op til et eller andet. I kunne jo lægge hele landet ned og indtage Sankt Jørgens Gård (Statsministeriets adresse, red.) på en weekend, fordi I lige ved, hvordan det skal gøres. Det synes jeg, er ved at være et demokratisk problem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Peter Mogensen: - Men Lars er det ikke defensivt klynkeri fra en statsminister, der er lidt presset, at stå og sige, at det er kommentatorernes skyld alt sammen?

- Nej, nej, jeg giver ikke kommentatorerne nogen skyld. Jeg føler mig overhovedet ikke presset. Altså, jeg er landet i den der stol. Jeg har det godt med det, og glæder mig til at tage på arbejdet. Jeg gider bare ikke at ligge under for - med al respekt - hvordan du synes, jeg skulle holde min tale. For hvis du kan holde en bedre tale, så hold den. Og hvis du kan blive en bedre statsminister, så stil op, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/