For tiende år i træk er 53-årige Jette Torp igang med en travl og succesfuld juleturné. Men denne gang er tingene alligevel lidt anderledes.

Med i guitarkassen har Finn Nørbygaards musikalske eks-partner nemlig et splinternyt julealbum ('Jul'). Og på repertoiret har Jette blandt andet en helt ny og hjemmelavet julesang 'Julen er tilbage igen'.

Siden skilsmissen fra Claus Pilgaard (bedre kendte som Chili-Klaus) i 2014 har der ellers været lavvande i inspirationskilden. Men efter sidste års juleturne skete der noget.

Jette satte sig ned med sin guitar. Hun genkaldte alle de tanker og følelser, hun har tumlet med, både siden skilsmissen og siden faderens død for 22 år siden. De private tanker blev blandet med den kærlighed, Jette Torp altid har haft for højtiden. Og resultatet er en sang, der passer perfekt ind repertoiret, der også tæller salmer, traditionelle julesange og amerikanske jule-evergreens.

I anledning af sit nye album og det nye single-liv i Aarhus, hvor Jette har købt lejlighed, er sangerinden også sprunget ud med ny frisure og ny hårfarve.

I årtier har Torp således farvet manken rød. Men i anledning af julen anno 2018 er håret fikset i en smart kort frisure og farven er helt naturligt, grå.

»'Jeg vil være lyshåret', sagde jeg til min frisør. Og det blev jeg. Og var glad for det. Og blev affarvet hver anden måned. Indtil en dag, hvor frisøren foreslog, at vi prøvede at lade mit hår vokse ud for at se, hvilken hårfarve jeg egentlig havde. Og vupti, så dukkede denne her farve op. Det er så bare min måde at blive gråhåret på,« siger Jette Torp til Ugebladet Søndag.

På sin juleturné, der allerede er igang, spiller Jette Torp guitar og synger. Og med sig på scenen har hun saxofonist og guitarist Jan Kaspersen og Live Johansson på cello.

Her er Jette Torps juleturné:

Tourplan:

2. december: Sløjfen, Hadsten

7. december: Løvskal Hus, Bjerringbro

9. december: Hjørnet, Dronninglund

10. december: Sct. Johannes Kirke, Vejle

12. december: Remisen, Brande

13. december: Jersie Forsamlingshus, Solrød Strand

14. december: Stubhuset Støvring

15. december: Ishøj Kultur Café

16. december: Ørbæk Kirke