I går kom en 19-årig rumæner til København med den bus, som hver uge fragter rumænske tiggere og tyve til hovedstaden. I dag blev den 19-årige varetægtsfængslet for et groft overfald på en ældre kvinde.

Overfaldet blev begået, da den 19-årige senest var i København i juni.

Politiet er ved at finde flere sager frem, som den 19-årige ventes sigtet for. I Københavns dommervagt blev han i dag varetægtsfængslet for 27 dage, men tilstod kun tyveri.

Det grove overfald skete den 26. juni kl. 12.35 ved Nørre Farimagsgade 69, hvor den 19-årige var i aktion sammen med en ukendt rumænsk kvinde.

Offeret fik et kraftigt skub i ryggen, så den ældre kvinde faldt forover og væltede ind mod trappen. Så tog rumænerne hende pung fra tasken med 5000 kr. og et dankort, som de brugte til at hæve 8100 kr. i en automat.

"Hjalp hende blot"
I dommervagten forklarede den 19-årige rumæner, at de havde set kvinden hæve penge i banken og havde afluret hendes pin-kode. De fulgte efter hende og hjalp hende med at komme ind i opgangen.

Hér havde den kvinde, som han var sammen med, taget pungen. De løb fra stedet og tømte kontoen ved en automat.

Ved automaten blev den 19-årige filmet af bankens overvågningskamera. De billeder havde politiet på Station City og en patrulje genkendte onsdag rumæneren kort efter at han var vendt tilbage til København.