Tirsdag aften har Københavns Politi udsendt en pressemeddelelse, hvori de bekræfter identiteten på den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb.

I pressemeddelelsen skriver politiet:

»Købehavns Politi kan nu bekræfte de forlydender, der er offentliggjort af pressen, om den formodede gerningsmands identitet.«

Det må derfor efter al sandsynlighed betyde, at politiet nu bekræfter, at den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein er den formodede gerningsmand bag de to terrorangreb i Københavns i weekenden, der kostede to mænd livet.

Politiet har hidtil ikke ville bekræfte, om Omar Abdel Hamid El-Hussein, der tidligt søndag morgen blev skudt og dræbt under en skududveksling med politiet på Svanevej på Nørrebro i København, også var den mistænkte for terrorangrebene.

Han mistænkes for først lørdag eftermiddag at affyre skud mod et debatarrangement med en svensh Muhammed-tegner på 'Krudttønden' på Østerbro, for derefter ni timer senere at angribe den jødiske synogoge i Indre By.

Der har også været forlydender om, at Omar Abdel Hamid El-Hussein muligvis blev radikaliseret i fængslet, hvor han afsonede en dom for grov vold, og hvor han blev løsladt blot to uger inden terroranslagene.

Fem politifolk blev såret under angrebene.

Opdateres..