Nedgangen i antallet af trafikdræbte i 2012 kan stort set alene tilskrives, at trafikanterne på de jyske veje er blevet bedre end sidste år til at undgå ulykker, viser en optælling af årets trafikdræbte, som Politiken Research løbende foretager på baggrund af krydstjekkede tal fra Vejdirektoratet.

Fredag var foreløbig 160 personer rapporteret dræbt i Danmark, og mens antallet af omkomne i Østdanmark inklusive Fyn kun faldt fra 85 i 2011 til 80 i 2012, var det tilsvarende fald for Jylland fra 135 til 80. Tidligere er de fleste trafikdrab sket i Jylland, hvormed det er usædvanligt, at landets to halvdele nu har lige mange trafikdøde, skriver Politiken.

Chefkonsulent i Vejdirektoratet Sven Krarup Nielsen peger på, at der i Jylland – alene på grund af geografien – sker forholdsvis mange voldsomme ulykker i det åbne land på de lange landeveje. Enten frontale sammenstød eller eneulykker, hvor bilen ryger af vejbanen.

Sven Krarup Nielsen siger til Politiken, at man endnu ikke ved, hvad den usædvanlige udvikling skyldes, men at Vejdirektoratet vil se nærmere på det efter nytår.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.