Det er fortsat populært blandt unge at sniffe lattergas for at have det sjovt, og misbruget af lattergas er alvorligt i Brabrand omkring Bispehaven og Gellerup.

Her ser klunseren Allan Fisker dagligt patroner flyde på fortov, i vejkanten og i græsset.

»Her til morgen har jeg allerede smidt ti ud,« fortæller han til B.T.

De små patroner, der kan påvirke hjernen og nervesystemet ved misbrug, kan give både nerveskader og blodmangel.

Noget af det skrotmetal, Allan Fisker finder, laver han om til kunstfærdige lysestager. Han reparerer også barnevogne med hjul fra børnecykler, skærer bøgetræ om til rollatorsæder og meget andet.  
Noget af det skrotmetal, Allan Fisker finder, laver han om til kunstfærdige lysestager. Han reparerer også barnevogne med hjul fra børnecykler, skærer bøgetræ om til rollatorsæder og meget andet.  
Vis mere

Alligevel er det ikke et rusmiddel, de unge holder sig fra.

Det er Allan Fisker et bevis på.

»Jeg vil skyde på, at jeg har indsamlet 200-300 patroner i alt. Det er sørgeligt at se, at de unge blæser på, at det er så farligt,« fortæller han.

I sommeren 2020 vedtog Folketinget ellers den såkaldte lattergaslov, der satte en række begrænsninger for salg af lattergas.

Blandt andet besluttede politikerne, at der ikke må sælges lattergas i butikker, der også sælger alkohol og tobaksvarer.

Samtidig blev der sat en aldersgrænse på 18 år og en mængdebegrænsning for køb af produktet.

Men det har altså ikke hjulpet på problemet i det aarhusianske.

»Jeg bliver trist af at se så mange patroner hver dag, fordi de kan have så skadelige konsekvenser,« siger Allan Fisker.

Tidligere kunne DR fortælle, hvordan salget af patronerne er rykket online, blandt andet på det sociale medie Snapchat, hvor midlet sælges ulovligt.

Det fortæller Søren Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, til DR.

»Vi har en stor del af salget, omkring to tredjedele, der er flyttet over på de sociale medier i forhold til de fysiske butikker. Vejen til at skaffe sig lattergas er selvfølgelig blevet lidt mere omstændelig end at gå ind i en vilkårlig kiosk i en hvilken som helst by i Danmark. Men dem, der vil have det, de får det gennem sociale medier,« siger han til mediet.

Sikkerhedsstyrelsen har indgået et samarbejde med Snapchat, som betyder, at de kontakter det sociale medie, når de finder en bruger, der sælger rusmidlet.

De fortsætter desuden kontrollen i de fysiske butikker og overvåger onlinesalget generelt.

Endelig forsøger Sikkerhedsstyrelsen sammen med Toldstyrelsen at afdække, hvordan man kan stoppe det ulovlige salg.