Dansk Folkepartis Mogens Camre er i dag blevet meldt til politiet for racistiske udtalelser og ytringer. Anmelderen, Samir Badran fra Esbjerg, oplyser til bt.dk, at han føler sig truet på sin sikkerhed, efter at Mogens Camre er kommet med en række kontroversielle udtalelser om muslimer.

Særligt en sammenligning med Hitlers ageren under 2. Verdenskrig har fået Samir Badran til at gå til politiet.

78-årige Mogens Camre, som er medlem af Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti - samme parti han også har repræsenteret i Europa-Parlamentet - skrev i går på sin Twitter-profil:

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.

Siden har han uddybet sin ytring overfor flere medier, bl.a. også BT.

- Denne udtalelse har jeg fundet som en trussel mod min sikkerhed og en direkte opfordring til, at man forbryder sig mod herboende muslimer, samt fundet dem generaliserende og racistiske, hvorfor han nu er blevet anmeldt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b og paragraf 136, siger Samir Badran.

Mogens Camre har tidligere været involveret i en racismesag. I 2011 truede Dansk Folkepartis daværende formand Pia Kjærsgaard Camre med eksklusion, da der dukkede et Youtube-klip fra 2009 op på internettet, hvor han sammenlignede tyske soldater under besættelsen af Danmark i 1940-1945 med muslimer i nutidens Danmark.

Da han stod overfor truslen om eksklusion, undskyldte Mogens Camre dengang sine udtalelser.