Er du ved demonstrationen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Københavns Politi er her til aften blevet mødt med kasteskyts i form af brosten, kanonslag og møtrikker fra demonstranter, der har demonstreret i anledningen af ti-årsdagen for rydningen af ungdomshuset på Jagtvej 69.

Lige nu gør Københavns Politi sig klar til storme det nye ungdomshus på Dortheavej, hvor unge demonstranter har barrikaderet sig. Det er dog lykkedes politiet at få nogle demonstranter ud, som derefter har ladet sig registrere hos politiet.

Tidligere onsdag aften var omkring 1000 mennesker samlet til demonstrationen, som bevægede sig fra Fru Plads i indre København og ud til Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor det nye ungdomshus ligger.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Her politiet på Jagtvej.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Vis mere

Københavns Politi har klokken 21.30 afholdt en kort pressebriefing om den eskalerede situation. Her sagde politiets talsmand, at de i løbet af aftenen har anholdt fem til otte demonstranter.

»Vi har anholdt mellem fem og otte demonstranter. Nogle er blevet anholdt for vold mod tjenestemænd. Derudover er der blevet smadret ruder hos seks banker og butikker på Nørrebrogade,« fortalte politiets pressetalsmand.

Konflikten er nu rykket ud til det nye ungdomshus på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor demonstranter har barrikaderet sig i huset, mens kampklædte betjente gør klar til at storme huset ude foran. Men situationen er alvorlig, og betjente er blevet beskudt med møtrikker fra slangebøsser foran ungdomshuset på Dortheavej, fortalte politiet på pressemødet.

»Vi bliver nødt til at finde ud af, hvem der er til stede i huset, og den bedste måde at gøre det på, er at komme ind i huset,« sagde pressetalsmanden.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Her politiet på Jagtvej. Vis mere

Demonstrationen blev tidligere onsdag aften meldt opløst af Københavns Politi, men ikke alle demonstranter tog den opfordring til sig.

Politiet så sig nødsaget til at rykke frem mod enkelte demonstranter og slå dem med knipler for at få ro på gemytterne.

Det bekræftede BT's mand på stedet.

»Det kampklædte politi råbte til demonstranterne, at demonstrationen er opløst. Hvis de modsatte sig i 'dronningens og lovens navn', ville de blive anholdt,« fortalte BT's mand på stedet.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Her har nogle demonstranter lavet bål hvor det gamle ungdomshus lå. Vis mere

Demonstrationens talsperson opfordrede til, at man fulgte politiets anvisning. Alligevel fortsatte en gruppe unge deres færden mod Dortheavej, hvor demonstrationen efter planen skulle slutte, oplyste BT's mand på stedet. De var maskerede og aggressive.

På muren ind til Assistentens Kirkegård på Nørrebro er der blevet malet med graffiti, hvor der står 'fuck politiet', 'Jagtvej 69' og '1. marts, vores kampdag', som refererer til 10-året for nedrivningen af ungdomshuset.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Vis mere

Demonstrationen kan give trafikale problemer, lød det tidligere fra politiet.

Vis mere

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

Demonstrantionen blev indledt klokken cirka 17.30 ved Frue Plads. Her blev der holdt taler, inden demonstrationen fortsatte over Nørreport og videre til Jagtvej 69 på Nørrebro, hvor Ungdomshuset i sin tid lå.

Politiet beder folk om at vise hensyn til demonstrationen.

Da Ungdomshuset blev ryddet i 2007, skabte det en lang række gadekampe og demonstrationer, og mange blev anholdt.

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

Ungdomshus-demonstration. Vis mere

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Vis mere

Er du ved demonstrationen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.