Natten til søndag sov den 73-årige skuespiller Ole Ernst stille ind i sit hjem på Østerbro i København efter nogle måneders skrantende helbred. Allerede inden sin sidste runde fødselsdag, var han begyndt at planlægge sin begravelse.

I ægte skuespillerånd iscenesatte Ole Ernst sin egen begravelse. Det fortalte han næsten helt glad, da Berlingske Tidende interviewede ham til magasinet MS i 2009.

- Det er måske lidt skørt, sagde han med et gavtyvegrin og mindede ved samme lejlighed sig selv om, at han lige skulle huske at nævne et par detaljer for sin datter.

- Der skal spilles 'En rose så jeg skyde', for den blev spillet til min mors begravelse. Så skal der spilles noget Bob Dylan naturligvis. Og så vil jeg meget gerne have 2. satsen af Mozarts symfoni nr. 21 i C-dur, dén folk kalder for 'Elvira Madigan', fortalte han til MS og udtrykte et ønske om, at han allerhelst vil huskes som 'en flink fyr frem for en fantastisk skuespiller'.

Han afslørede også, at døden allerede den gang for fire år siden var begyndt at fylde mere og mere i hans liv.

- Det er mest om morgenen, når jeg vågner, at jeg tænker på døden. Det er jeg begyndt på. Det er kommet lidt pø om pø. Jeg er bange for den. Dem der siger andet lyver, fortalte han ærligt om sin angst. En angst han tidligere i år uddybede i et interview i Euroman.

TIL BM

- Man aner jo ikke, hvad fanden der sker. Mange siger, de ikke er bange, men selvfølgelig er man bange. Gudsbegrebet er jo i den grad kommet ind i vores tilværelse. Kulturelt er det i vores system at bruge ordet Gud, selv om ingen aner, om idioten eksisterer.

- Jeg tror på Jesu ord, fordi det er verificeret, og han har sagt nogle fine ting, som er til at efterleve, men nogen tror på Gud, fordi det giver et håb om, at ’det er ikke helt forbi’. Den hurdle tror jeg aldrig, nogen fornuftige mennesker kommer over, for gu’ er det da kedeligt at forsvinde fra det her liv, uanset hvor grimt eller skønt, det kan være, fortalte han i Euroman.

I dag har Ole Ernst fået svaret på, hvad der sker efter døden.

I interviewet fortalte Ole Ernst også om at være kendt.

- Jeg ved godt, at jeg ikke altid har været lige vild med at være berømt. Jeg var jo 'Mads Mikkelsen' i 1970erne og 80erne, og jeg var nok lidt krukket omkring det dengang. Alle ville mig noget og kom hen og sagde: 'Hvad så, Ole, skal du ikke have en bajer?' Dem var jeg nødt til at bede om at skride. I dag er det noget andet. Nu er det fint, dejligt og sødt, sagde han.

Ole Ernst blev født i København og uddannede sig til skuespiller på Odense Teater.


 
.

Er du på mobil eller app kan du gense video-klippet: Ole Ernst om at blive gammel, sex og døden HER