Henrik Bruhn, der tabte 100 kilo under tv-programmet Comedy Kuren, har lagt den slanke linie på hylden. Den svingvægtige stand-up komiker gik fra 195 kilo til 95 kilo under det populære tv-program, hvor Anders Matthesen også var en bærende figur. Nu er Henrik Bruhn røget op på 130 kilo igen.

Henrik Bruhn forklarer selv, at den nye vægtstigning begyndte som et eksperiment, der løb af sporet. Komikeren har, siden han tabte de hundrede kilo, selv solgt slankekure og rådgivet andre overvægtige om, hvordan de skulle tabe sig. Men det gik hurtigt op for ham, at mange overvægtige slet ikke var som han selv.


LÆS OGSÅ: 

- For eksempel var mange af dem ikke villige til at holde op med at spise slik og sukker. Det spiste jeg aldrig selv. Jeg spiste bare for meget og for fedt, forklarer Henrik Bruhn, som besluttede sig for et vanvittigt eksperiment. Han ville, forklarer han selv, være sukkernarkoman, tage adskillige kilo på og derefter tabe sig. Alene for at bevise, at han kunne gøre det.

- I dag fortryder jeg bittert, indrømmer han.

Kunne vente til i morgen

Da vægten var nået op fra 95 kilo til 117 kilo, skulle Henrik Bruhn tabe sig igen. Men det var ikke nemt.

- Under Comedy Kuren havde jeg jo en grund til at komme i gang. Jeg vidste, at der dukkede et tv-hold op, og jeg kunne ligesom ikke gemme mig. Jeg var tvunget ud i det. Men her var det ligesom om, jeg hele tiden kunne vente til i morgen, siger Henrik Bruhn.

LÆS OGSÅ: 

Denne ’vent til i morgen-mentalitet’ fik den trinde stand-upper op på en kampvægt på 130 kilo. Nu er han endelig kommet i gang.

Du har jo slået dig op som slankeekspert med hjemmesider og slanke-dvd’er og meget andet. Tror du, der er nogen, der gider købe dem, når nu du er blevet tyk igen?

- Haha, nu er der jo en grund til det. Og jeg har skrevet ud til mine kunder om projektet. Og skulle det være, så er jeg ikke afhængig af den forretning.

Er det ikke bare fordi, du er en af dem, som har taget på igen efter at have tabt sig. Det sker jo for mange?

- Det sker for rigtig mange, men jeg havde faktisk holdt vægten i et år, inden jeg tog på igen. Men jeg kan jo ikke helt afvise, at det var det gamle monster i mig, der trak mig med. I dag fortryder jeg det bittert, siger Henrik Bruhn.

Nu skal han slanke sig. Lidt ad gangen.

Et kilo ned om ugen

- Jeg skal holde øje med kalorierne, så jeg spiser det samme som en, der vejer 95 kilo. Så taber jeg mig ganske langsomt. Samtidig dyrker jeg motion, så det går lidt hurtigere. Jeg cykler en del på min mountainbike på de lange landeveje. Jeg har også skaffet mig et løbebånd og en motionscykel til dårlige vejrdage, siger Henrik Bruhn.

Planen er nu, at Henrik Bruhn skal tabe sig et kilo om ugen, indtil han rammer de 95 kilo igen. Således skal han være fedtfri, sådan da, hen sidst på sommeren.

Henrik Bruhn vil indtil da blogge og skrive om sin kamp mod kiloene på hjemmesiden Sundslankekur.dk