Lyt til artiklen

»Han var sgu fin. Jeg er ligeglad. Hvis du selv er upåvirket af det, så bliver de det også,« siger Dar Salim om verdensstjernen Jake Gyllenhaal, som han netop har arbejdet tæt sammen med.

Den danske skuespiller kan næste år ses i filmen 'The Interpreter' instrueret af Guy Ritchie. Her har han en central rolle som tolken Ahmed, der arbejder for det amerikanske militær og sætter livet på spil for at bære den sårede sergent John Kinley tværs gennem Afghanistan for at få ham i sikkerhed.

John Kinley spilles af verdensstjernen Jake Gyllenhaal. Men det imponerer ikke Dar Salim.

»Jeg har set film med ham, og selvfølgelig synes jeg, han er fed, men for mig er han bare en skuespiller,« siger han.

Den amerikanske skuespiller Kake Gyllenhaal.
Den amerikanske skuespiller Kake Gyllenhaal. Foto: LOIC VENANCE
Vis mere

»Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg ved, jeg er god til mit job. Så jeg er ikke nervøs, men spændt, og jeg glæder mig, når jeg skal på set. Og det påvirker jo også dem, du arbejder sammen med. Så vi klikkede fra dag ét og havde nogle gode optagelser,« siger Dar Salim, der kalder Jake Gyllenhaal 'super sød, nede på jorden og flink'.

Dar Salim er uddannet pilot, men blev skuespiller nærmest ved et tilfælde, da han i 2002 blev opfordret til at gå til casting på tv-serien 'Forsvar' og endte med at få rollen.

Siden er det gået stærkt for den 45-årige skuespiller, der de seneste år er begyndt at slå sit navn fast i udlandet.

Det er dog ikke nødvendigvis en drøm for ham at blive en international stjerne.

Skuespiller Dar Salim er i øjeblikket aktuel i Netflix-filmen 'Kærlighed for voksne'.
Skuespiller Dar Salim er i øjeblikket aktuel i Netflix-filmen 'Kærlighed for voksne'. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

»Drømmen er sådan set bare at leve det liv, jeg lever lige nu. Erkende, at man er et sted, hvor man ikke behøver lave ting, man ikke har lyst til. Om det er en lille film i Danmark eller en kæmpe film i USA – det er sådan set underordnet. Det skal bare kunne gå op med resten af mit liv,« siger Dar Salim.

Det har det kun lige akkurat gjort de seneste 12 måneder, hvor han har optaget tre spillefilm, 'Underverden 2', 'Kærlighed for voksne' og 'The Interpreter' foruden tv-serien 'Drenge'. Så nu skal han have en pause, fortæller skuespilleren, der privat er far til den tiårige søn Zidane Storm, som han har med ekskæresten Meta Louise Foldager.

»Det har været benhårdt i tre-fire forskellige lande, så nu skal de her film sættes i søen, og fra på fredag tager jeg en god lang pause,« siger Dar Salim, der ikke har andre ferieplaner end 'at slukke telefonen'.

»Jeg har altid været god til at være sammen med min søn og passe alle de mennesker, jeg skal passe, men nu tror jeg, jeg skal lukke ned og lade tingene rulle,« siger skuespilleren.

»Og så er der en masse projekter, jeg gerne vil lave, men jeg skal også lige udvikle dem rigtigt og sørge for, at manuskripterne er ordentligt på plads. Og inden skal man lige trække vejret. Så planen er at stoppe op.«