Vi kender Anne Glad som den evigt smilende, vidende ekspert fra tv-programmer som ’Kender du typen’ på DR. Men bag smilet gemmer sig en voldsom begivenhed fra hendes ungdom. I sommeren 1991 var hun tæt på at komme i armene på en bestialsk morder.

Det fortæller Anne Glad selv i bogen ’Mit livs øjeblik’ af Lars Henriksen og Daniel Øhrstrøm og i et interview med Kristeligt Dagblad.

I interviewet fortæller Anne Glad, hvordan hun hver morgen den sommer cyklede syv kilometer fra sine forældres hjem i det nordlige Odense ud til den gård, hvor hun arbejdede for at tjene penge til et ophold i Paris.

LÆS OGSÅ:

Anneglad

Efter nogle uger begyndte Anne Glad at få følgeskab på sin cykeltur. En mand, klædt i en sort træningsdragt fra en af sergentskolerne, fulgte efter hende, og dagen efter igen indledte han så en samtale med Anne Glad og inviterede hende i biografen.

»Egentlig var han ikke ubehagelig, måske en smule anspændt, så det var nok det karseklippede hår og den sorte dragt, der gav mig en svag fornemmelse af uro. Hans fremtoning var usædvanlig på et tidspunkt, hvor drengene havde langt hår og pigerne flagrende gevandter i krøllet bomuld,« siger Anne Glad i interviewet.

Hun afslog invitationen, og tilfældigheder ville, at Anne Glads mor den efterfølgende tid kørte hende ud til gården i sin bil, og Anne Glad derfor slap for at cykle.

Nogle dage senere var Anne Glad så i biografen med sin daværende kæreste. Da filmen var slut, opdagede parret, at hendes bejler fra cykelturene sad og stirrede på dem.

»Næste morgen blev en ung kvinde fundet myrdet i en baggård. Bestialsk dræbt med utallige knivstik fra en lang jagtkniv,« fortæller Anne Glad.

Først senere på året, da Anne Glads forældre besøgte hende i Paris, fortalte de, at manden på cyklen var blevet fængslet for drabet, og at han i sin forklaring havde fortalt, at han ofte gik i biografen – og som regel medbragte sin kniv.

Anne Glad, der ikke tidligere har fortalt om episoden offentligt, fortæller til Kristeligt Dagblad, at hun i dag betegner sin mor som sin skytsengel.

»Det har givet mig en klippefast tro på min egen intuition og på at handle efter den. Vigtigere endnu, så har forløbet udstyret mig med en sikker fornemmelse af, at jeg er heldig. Nogen holdt hånden over mig.«