Har du et par milliarder i overskud, og har du altid drømt om at købe en luksusyacht?

Så har du nu muligheden.

Den afdøde Microsoft-medstifter Paul Allens overdådige luksusyacht er nemlig kommet på markedet, skriver finansmediet Bloomberg.

Med sine 126 meter, 13 kahytter samt plads til 50 besætningsmedlemmer og 22 gæster er yachten ved navn ’Octupus’ en af verdens største privatejede både.

Octopus besøgte i 2010 Danmark. Her ses det store skib ved Langelinje.
Octopus besøgte i 2010 Danmark. Her ses det store skib ved Langelinje. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Vis mere

Ifølge Bloomberg blev yachten bygget specielt til Paul Allen, der fik overleveret den fra det tyske værft i 2003. Dengang var den verdens fjerdestørste yacht.

Paul Allen havde da også penge nok til at købe den vilde yacht, der nu udbydes til den ’nette’ sum af 295 millioner euro svarende til 2,2 milliarder kroner.

Allen stiftede tilbage i 1975 Microsoft sammen med Bill Gates. Og selv om han forlod selskabet igen i 1983 – og dermed banede vejen for Bill Gates' senere position som verdens rigeste mand – så var Allens formue pænt stor.

Ifølge Bloomberg lykkedes det Allen at forøge den formue, han fik fra salget af sin del af Microsoft, til en formue på knap 200 milliarder kroner.

Superyachten ses her ved OL i London i 2012. Den opmærksomme læser vil bemærke, at det er Kongeskibet Dannebrog, der ligger til kaj til højre i billedet.
Superyachten ses her ved OL i London i 2012. Den opmærksomme læser vil bemærke, at det er Kongeskibet Dannebrog, der ligger til kaj til højre i billedet. Foto: ANDREW COWIE
Vis mere

Selv om købet af yachten bare var et mindre greb i lommen for mangemilliardæren, så blev Allen alligevel selv imponeret over den overdådige yacht.

»Da jeg først stod på broen, følte jeg det, som om jeg var på et rumfartøj,« har han ifølge Bloomberg udtalt i en bog.

Særligt var rigmanden imponeret over, at han kunne forene alle sine interesser på skibet, der både indeholder pool, basketbane, biograf, musikstudie samt en lækker udsigt.

Skulle du bliver fristet at ‘Octupus’, får du ikke bare en dyr yacht, men også et stykke kendishistorie.

Paul Allen har fået flere bøder på grund af sin yacht. Blandt andet, fordi den ødelagde et koralrev.
Paul Allen har fået flere bøder på grund af sin yacht. Blandt andet, fordi den ødelagde et koralrev. Foto: HO
Vis mere

Således har både U2 samt Mick Jagger festet på yachten, der både har sejlet rundt i Europa og Asien. Angiveligt skulle Jagger have optaget nogle sange på skibet.

Dertil kommer, at yachten rummer to elevatorer samt en miniubåd foruden udstyr til forskning eller undersøgelse af gamle skibsvrag.

Ifølge Bloomberg er yachten fortiden forankret i Antibes ved Nice i Sydfrankrig.

Paul Allen havde ingen arvinger i form af ægtefælle eller børn. Hans søster, Jody Allen, er blevet formand for hans selskab Vulcan Inc.