Max Verstappen var alle overlegen igen, mens både dårlig startposition og tidsstraf holdt Magnussen tilbage.

Mens verdensmester Max Verstappen fortsatte sit onemanshow og sejrede i Det Kinesiske Grandprix, kunne Kevin Magnussen ikke rette op på en sløj kvalifikation. Han måtte forlade Shanghai tomhændet.

Den danske Haas-kører var ikke i nærheden af point. En tidsstraf på ti sekunder var med til at sørge for, at danskeren sluttede som nummer 16 - næstsidst af de fuldførende kørere.

Point fik til gengæld teamkammerat Nico Hülkenberg med sin tiendeplads.

Tyskeren startede som nummer ni og holdt sig fremme, så han for tredje gang i sæsonen kunne sætte point ind på kontoen. Magnussen har kun fået point en enkelt gang.

Ingen kunne dog røre verdensmester Max Verstappen i den suveræne Red Bull. Han startede forrest, og med undtagelse af en kort periode efter at have været i pit første gang førte han gennem hele løbet.

Han havde allerede distanceret de øvrige godt og vel, da løbets dramatiske periode tvang safetycar på banen.

Først kørte Valtteri Bottas af, så bilen måtte fjernes med kran. Med safetycar på banen, blev feltet trukket helt sammen igen.

Løbet var dårligt nok givet frit, før to sammenstød atter krævede safetycar på banen. Kevin Magnussen var impliceret i det ene uheld, som sendte Yuki Tsunoda af banen og ud af løbet.

Danskeren gjorde sig lidt for bred i en overhaling. Det var den episode, som kostede ham en tidsstraf på ti sekunder og kostede en placering efter målstregen.

McLarens Lando Norris tog andenpladsen i løbet. Verstappens teamkammerat Sergio Perez tog den sidste plads på podiet, mens de to Ferrari-biler rundede top-5 af.

I den samlede stilling udbyggede Verstappen sin føring til at være på 25 point. Perez er nærmeste forfølger. Den enestående hollænder jagter sin fjerde VM-titel på stribe.

/ritzau/

Du kan genopleve løbet i livebloggen herunder.