Patrick Mortensen scorede for norske Sarpsborg 08, som fik 1-1 ude mod Malmö FF i Europa League.

Der var ingen vinder, men en masse danskere i aktion, da Malmö FF og Sarpsborg 08 torsdag aften spillede 1-1 i Europa Leagues gruppespil.

En af danskerne nåede at indtage en hovedrolle i kampen. I det 63. minut scorede angriberen Patrick Mortensen således for Sarpsborg til 1-0, da han med et flyvende hovedstød sendte bolden i nettet.

Han kunne blandt andre fejre målet med sin danske holdkammerat Matti Lund Nielsen, der spillede på nordmændenes midtbane.

Malmös startende danskertrio med Anders Christiansen, Søren Rieks og Lasse Nielsen skulle også få noget at juble over.

Fire minutter efter Patrick Mortensens føringsmål udlignede svenskeren Marcus Antonsson efter dårligt forsvarsspil.

Begge klubber kan fortsat gå videre i den tætte gruppe I, som også tæller Genk og Besiktas. Genk med Joakim Mæhle i startopstillingen og Marcus Ingvartsen som indskifter spillede 1-1 hjemme mod Besiktas.

Genk topper gruppen med syv point, Sarpsborg og Malmö har fem point hver, mens Besiktas har fire point.

Flere andre danskere var også i aktion i torsdagens tidlige Europa League-kampe.

I Rom var backen Riza Durmisi med til at spille Lazio videre til knockoutfasen, da Marseille blev slået med 2-1.

Inden de sidste to runder i gruppe H står det klart, at Lazio og Frankfurt er videre fra gruppen. Frederik Rønnow sad på bænken i tyskernes 3-2-sejr ude over cypriotiske Apollon Limassol.

Mikkel Duelund blev skiftet ind i andet minut af tillægstiden, da Dynamo Kiev slog Rennes med 3-1.