Efter sejr på 5-1 over Malta har Danmarks U21-landshold fortsat maksimumpoint i EM-kvalifikationen.

Det danske U21-landshold i fodbold hentede tirsdag sin femte sejr af fem mulige i EM-kvalifikationen.

Her vandt danskerne over Malta med 5-1 på hjemmebane på Aalborg Portland Park.

Dermed topper de danske spillere gruppe 8 med 15 point efter fem kampe. Malta derimod ligger i bunden af gruppen med kun et enkelt point.

Danmark er eneste hold i gruppen, der endnu ikke har sat point til efter sejre over Rumænien, Nordirland, Finland og Ukraine tidligere.

Danskerne har fem point ned til gruppens nummer to, Rumænien.

Jacob Bruun Larsen bragte Danmark foran efter blot 30 sekunders spil i første halvleg. Efter tre minutter sendte Victor Nelsson bolden i mål efter et hjørnespark.

Den tidlige målfest fortsatte, da den 20-årige angriber Jens Odgaard bragte danskerne foran med det tredje mål. Med få minutter tilbage af første halvleg begik Maltas Matthew Guillaumier straffespark, og det udnyttede Bruun Larsen til at bringe Danmark på 4-0.

Kort inden pausen stod Maltas Nicholas Pulis for første halvlegs flotteste mål med et perfekt spark udefra og fik holdet på måltavlen.

Efter en lidt mere rolig start på anden halvleg satte Andreas Skov Olsen et mål ind til 5-1 med assist fra Mads Emil Madsen.

Danskerne havde chancer til flere mål, men malteserne fik stoppet blødningen.

EM-slutrunden for U21-landshold spilles i Ungarn og Slovenien i juni i 2021.

De ni gruppevindere samt den bedste toer på tværs af grupperne kvalificerer sig direkte sammen med værtslandene.