Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På en altan på en villavej i Odense-bydelen Dalum blev dele af nyfortolkningen af den populære børnefilm 'Buster' indspillet i 2020.

Og nu er genindspilningen af 'Buster' nomineret til en Robert-pris som årets børne- og ungdomsfilm.

Ud over det, så er sangen om Buster, der også er nyfortolket, også blevet nomineret til en af de eftertragtede Robert-statuetter i Joey Moes version.

Det er filmfonden Film Fyn, der står bag genindspilningen af 'Buster,' og filmen er indspillet i Odense-bydelen Dalum og i Kerteminde.

Den fynske filmfond har flere film med på listen af nominerede. Hele 28 nomineringer står der Film Fyn på. Blandet andet er filmen Venuseffekten nomineret i kategorien som årets danske spillefilm og 11 andre kategorier.

I en status over det fynske filmår 2021 glæder den administrerende direktør for Film Fyn, Klaus Hansen, sig over Robert-nomineringerne.

»Med flere film, der har succes på de internationale festivaler, så er 2021 et rigtig godt fynsk filmår,« skriver Klaus Hansen i sit nyhedsbrev.

Her sender han også et ønske afsted om, at det snart igen bliver muligt at mødes i biografmørket.

»Filmåret 2021 slutter desværre med, at biograferne på grund af coronanedlukning samlet set har solgt mindre end halvdelen af de billetter, de plejer at sælge. Det er i biograferne filmenes kreative og publikumsmæssige succes første gang bliver målt.«

»Vi må klamre os til de optimistiske meldinger, der i disse dage kommer fra eksperterne om, at vi i 2022 kommer til at se lyset for enden af den mørke corona-tunnel,« lyder det fra Klaus Hansen.

'Buster' har også tidligere modtaget en pris, nemlig Svend-prisen, for årets børnefilm i 2021.

Men om Svend bliver fulgt af Robert, må de fynske filmmagere vente lidt endnu på at få udløst spændingen omkring. Uddelingen af Robert Prisen 2022 finder sted lørdag 5. februar.

I kampen om en Robert som årets børne- og ungdomsfilm er 'Buster' i konkurrence med 'Ternet Ninja 2' og 'Forsvundet til Halloween'.

 

Andre læser også