Torsdag morgen tog en mand fra Randers en beslutning. Han ville peppe sin jobsøgning lidt op. Derfor fik trafikanterne på Randersbro sig en overraskelse i morgenkulden. Der kom han nemlig baksende med et skilt.

»Her er jeg, kan I bruge mig?« står der.

Han søger arbejde. Han hedder Rene Toft, er 38 år og fra Randers.

»Nu vil jeg prøve noget alternativt for at få et job. Jeg vil vise mit sande jeg, kan man sige,« fortæller Rene.

Han har stået på broen siden klokken 7 og har allerede fået mange bemærkninger og klap på skuldrene. Men ingen jobtilbud endnu.

Rene er arbejdsmand, han har truckkørekort og vil gerne tage fat.

»Jeg møder til tiden og jeg vil gerne arbejde længe,« siger han med fasthed i stemmen.

Som ufaglært har han haft mange ansættelser via vikarbureauer, men har har stort set altid været i arbejde. Sidste ansættelse var for fire måneder siden i et tidsbegrænset projekt på sygehusbyggeriet i Skejby.

»Nu vil jeg altså gerne i gang igen siger Rene«

Lykkes det ikke at komme i kontakt med en arbejdsgiver, der vil have en hårdtarbejdende mand, så står Rene Toft igen på broen i morgen.

Alternative jobsøgninger

I februar 2014 stod en anden mand på Randersbro og søgte job. Det var, den dengang, 23-årige Sebastian, og han fik en del medieopmærksomhed - og fik også et godt job.

Dermed lever Rene op til tidens trend om at være alternativ, når man søger job. Mange forsøger sig med at søge job på de sociale medier og ved at lave happenings. Vi ønsker Rene held og lykke med jobsøgningen.

»Og det bliver jeg ved med indtil jeg findet et arbejde,« siger han.