Gymnasierne på den københavnske vestegn er upopulære blandt gymnasiesøgende.

Gymnasierne i Avedøre, Ishøj og Albertslund har fået mellem 18 og 20 procent færre ansøgninger i et år, hvor søgningen til gymnasierne ellers slår alle rekorder, skriver Politiken onsdag.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Region Hovedstaden.

Af de knap 1200 elever fra Vestegnen, som søger det almene gymnasium i år, har cirka 700 søgt skoler i lokalområdet, mens de øvrige cirka 500 hellere vil prøve lykken på de populære gymnasier i Københavns centrum eller de nordlige forstadskommuner.

Tendensen bekymrer vicerektor på Avedøre Gymnasium Peter Bech Sørensen.

- Vi risikerer, at skolen ikke længere kan leve med det elevgrundlag, der er, og må lukke.

- Faren er der ikke endnu, men det kan godt blive en konsekvens. Det er problematisk i et område, hvor uddannelsesniveauet i forvejen ikke er højt, siger han.

Dermed forstærkes tendensen fra sidste år, hvor cirka hver tredje elev søgte væk fra Vestegnen. Mange af dem endte dog med at blive sendt tilbage for at fylde de tomme klasseværelser op og udnytte kapaciteten.

Det er især gymnasierne med en høj andel tosprogede elever, der oplever yderligere fald i søgningen. De mere blandede gymnasier i Rødovre og Høje-Taastrup fastholder deres pæne søgetal.

Udviklingen får undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til at love en drøftelse med partierne bag gymnasieforliget.

- Jeg er overhovedet ikke sikker på, at alle de her ting, der efter sigende skal have fundet sted, virkelig har fundet sted.

- Men det er nogle voldsomme påstande, der har floreret. Hvis det, der er skrevet, står til troende, bliver vi nødt til at handle på det, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/