Mary og Frederik kan vælge på alle hylder, når de skal navngive de nyfødte. Men Lærke og Elvis går ikke.

Emma, Valdemar, Lærke, Robert, Astrid eller Elvis.

Forskere, bookmakere og ikke mindst danskerne har masser af forslag til, hvad de to nyeste medlemmer af kongehuset skal hedde.

Efter fødslen fortalte kronprins Frederik, at han og Mary et stykke har vidst, at de ventede en pige og en dreng, og derfor har de allerede talt om navne. Og på selve dagen kom et nyt på banen, Elvis. For tvillingerne er født samme dag som Elvis Presley.

- Vi kan jo kalde ham Elvis, sagde kronprinsen med et smil.

Men ifølge navneforsker Susanne Vogt fra Institut for Navneforskning bliver den lille prins ikke opkaldt efter den amerikanske rockkonge.

- Det er for poppet, siger hun.

Hun mener, at prinsen og prinsessen får et moderne navn, gerne med en positiv betydning. For eksempel Robert, som betyder den strålende.

Men ligeså sandsynligt er det, at kronprinsparret vælger et af de navne, som ligger på top-20 listen over de mest populære navne. Dog hverken Lærke eller Mikkel, som ligger blandt de allerøverste.

- Lærke går ikke med sit æ, og Mikkel er et gammelt bondenavn, som de næppe vil vælge, siger Susanne Vogt.

Ifølge pensioneret navneforsker Eva Meldgaard er der ingen regler for, hvad kongelige børn skal kaldes - hvis de altså ikke er den førstefødte. Hun tror, pigen kan komme til at hedde Ingrid eller Astrid.

- Måske er tiden moden til en Astrid. Dronning Ingrids ungdomsveninde var dronning Astrid af Belgien, og prinsesse Benedikte har faktisk Astrid som et af sine navne, så det er ikke helt ukendt i kongelige kredse, siger Eva Meldgaard.

/ritzau/