Lyt til artiklen

Anders Foghs tidligere spindoktor, Michael Kristiansen, opgav en kandidatgrad, han ikke havde, da han blev ansat i Statsministeriet

Den kendte TV2 News-vært og politiske kommentator Michael Kristiansen har fuppet med sit cv. Da han i 2001 blev ansat som særlig rådgiver for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), opgav han til Statsministeriet, at han havde en kandidatgrad. B.T. har fået aktindsigt i cv’et, hvor han skriver, at han er ’cand. phil. i filmvidenskab fra Københavns Universitet’. Sådan en uddannelse har han ikke, oplyser Københavns Universitet i en mail til B.T. ’Michael Kristiansen er ikke cand.phil. fra Københavns Universitet, men han har bestået et bifag,’ skriver chefkonsulent Dorrit Wivel. Samme titel fremgår af flere portrætter af ham, og da Michael Kristiansen i 1997 udgav en bog om Niels Helveg Petersen, stod der på omslaget, at han var magister. Det er han heller ikke. Det er ulovligt at bruge en kandidatgrad, som man ikke har, ifølge universitetsloven. Nyansatte i staten skal ellers ifølge personalestyrelsen aflevere kopier af eksamensbeviser for alle deres uddannelser. Men sådan et afleverede Michael Kristiansen kun for sin journalistuddannelse.

Beklager efter ti år

I 2009 kunne B.T. afsløre, at , selv om han kun har taget et enkelt fag på aftenskole. Senere måtte beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) efter en artikel i B.T. erkende, at hun ikke - som hun skrev på ministeriets hjemmeside - var uddannet journalist. Michael Kristiansen erkender, at han ikke har universitetsgraden, som han har skrevet. - Det er fuldstændig rigtigt, at jeg ikke har nogen kandidatgrad. Når jeg har skrevet det, så er det en fejl - og det vil jeg gerne beklage her med ti års forsinkelse, siger Michael Kristiansen.