Det har ikke været svært at finde kærligheden igen for den firedobbelte morder Peter Lundin. Selvom han tilbage i 2000 slog Marianne Pedersen og hendes to sønner, Brian og Dennis, ihjel, har kvinderne stået i kø. Han har været gift to gange og modtaget talrige henvendelser fra kærlighedshungrende kvinder. Han er nu blevet skilt fra hustruen Betinna Brøns efter seks års ægteskab, men det bliver formentlig ikke den sidste kvinde i Lundins liv, konstaterer psykolog, Vitha Weitemeyer.

Det er for mange uforståeligt, hvordan kvinde efter kvinde forelsker sig i den nu berygtede morder, Peter Lundin. Karakterafvigende, farlig og stemplet som 'psykopat' af både eksperter og offentligheden. Spørgsmålet bliver gang på gang aktuelt; hvorfor forelsker kvinder sig i mænd som Peter Lundin, der efter 16 år stadig er fængslet.

Psykolog Vitha Weitemeyer forklarer, at kvinder som Betinna Brøns har en drøm om, at de kan omvende ham.

»De drømmer om, at de kan nå ind til ham. At de får en betydning for ham og kan 'redde' ham. De håber, at deres omsorg kan have en afgørende betydning for en personen Peter Lundin, som alle andre tager afstand fra. Selvom de burde gå i en stor bue udenom ham, kompenserer de formentlig også for noget i deres egen opvækst. De længes efter noget, de reelt set ikke kan få,« siger hun og tilføjer:

»Derudover søger de måske en tryghed fra ham. Lidt ligesom de kvinder, der forelsker sig i såkaldte 'bad-boys'.«

Senest var Betinna Brøns gift med Peter Lundin i seks år. Hun kontaktede selv Peter Lundin, efter hun engang havde skrevet en skoleopgave om morderen i faget psykologi. Før det blev Mariann Poulsen lagt for had i offentligheden, da det i 2008 kom frem, at hun var blevet gift med den landskendte morder efter en lang kærlighedsaffære, der begyndte med en fascination af morderen i en alder af kun 14 år.

»Det er ofte nogle omsorgsfulde og pæne piger, der bliver tiltrukket af det, vi kalder de farlige mænd,« forklarer Vitha Weitemeyer.

I DR-dokumentaren ’Morderen på den hvide hest’, fortæller Lundins anden hustru, Mariann Poulsen, hvordan livet med Peter Lundin ikke blev nogen drøm. Hun forklarer, at hun blev truet ind i et ægteskab. Senest har Betinna Brøns også fortalt til Se og Hør, at hun gennem flere år har ønsket at blive skilt fra Peter Lundin, som hun har en søn med.

Ægteskabet har ifølge Betinna Brøns været et helvede.

Kvinderne, der forelsker sig i farlige mænd som Lundin, skaber ifølge Vitha Weitemeyer en illusion om lykkelig kærlighed, som de inderligt gerne vil tro på. Indtil virkeligheden bliver en anden.

»Til sidst vågner de op fra illusionen og drømmen om, hvor vidunderligt det kunne være, og ser den hårde virkelighed. Lundin har en psyke, der er så tilpas meget uden for rækkevidde, at han formentlig ikke ændrer sig, selvom kvinderne håber på det. De har ikke magten til at ændre ham. Og der er ingen tvivl om, at Peter Lundin også har evnen til at manipulere kvinderne ind i sin verden,« siger hun.

Peter Lundin er nu blevet skilt for anden gang. Begge kvinder har fortrudt deres forhold med ham og beskrevet, hvordan Lundin psykisk nedbrød dem.

Alligevel kan psykolog Vitha Weitemeyer ikke udelukke, at flere kvinder i fremtiden også vil blive tiltrukket af den berygtede barnemorder.

»Det ville ikke undre mig, at flere kvinder stadig vil sige til sig selv, at netop de kan forstå Lundin. At kvinderne i hans tidligere ægteskaber ikke kunne det, som de kan,« siger hun.