Socialdemokraten Aase Stegmann blev i går sammen med sin mand dømt for bestikkelse og groft mandsvig

Den socialdemokratiske politiker Aase Stegmann, der var den sidste sekretær for tidligere statsminister Anker Jørgensen i Folketinget, blev i går idømt et halvt års betinget fængsel for at have modtaget godt en mio. kr. i bestikkelse.

I samme sag blev hendes mand idømt halvandet års betinget fængsel og samfundstjeneste for at have lavet groft mandatsvig mod det psykiatriske hospital Skt. Hans for flere millioner kr. ved som indkøbsdirektør for hospitalet at have købt og leaset kopimaskiner og printere til langt over markedsprisen af en ven.

Anklager i sagen Anders Young Rasmussen vil nu læse dommen igennem for at finde ud af, om den skal ankes.

- Jeg er dog tilfreds med, at retten har dømt dem efter alle punkter i anklageskriftet, siger Anders Young Rasmussen til BT. 

Printer til 10-dobbelt pris

Printerne blev købt og leaset for fem til ti gange butiksprisen af firmaet Business Partner København, der var ejet af parrets ven Kenneth Roy Hansen, der også blev dømt i sagen, mod at han overførte 1.037.500 kr. til Aase Stegmanns firma.

En HP-laserprinter til 39.000 kr. kostede eksempelvis hospitalet 383.993,75 kr.

I retten kom det frem, at parret tog på ferier, til tennisarrangementer og spiste middage med Kenneth Roy Hansen.

Der blev også fremlagt emails mellem parterne. I en mail foreslår Kenneth Roy Hansen sin ven Michael Stegmann, at hospitalet køber en kopimaskine til knap 400.000 kr., og at SC skal sende en faktura til hans firma på 100.000 kr. Aase Stegmanns firma Stegmann Consulting havde netop forbogstaverne SC.

Indtil marts 2012 år var Aase Stegmann lokalformand for Socialdemokraterne i Ringsted, hvor hun blandt andet har været med til at få valgt Ole Hækkerup til Folketinget. Hun er ledende lægesekretær på Ringsted Sygehus og har tidligere siddet i byrådet for Socialdemokraterne i Greve.

I går var hun fåmælt.

- Jeg har ingen kommentarer ud over, at jeg nu har 14 dage til at overveje om jeg vil anke, siger Aase Stegmann.

Det lykkedes ikke i går at få kommentar fra Michael Stegmann og Kenneth Roy Hansen.

Andre læser også