Thomas Velin og hans 15 millioner kroners hest, Canute, gav de franske arrangører et chok og satte en ny kraftig streg under, at han er i den absolutte verdenstop i ridebanespringning, da ekvipagen blev nr. to i World Cup'en i Paris.

Danskeren leverede et fejlfrit ridt og blev kun slået på tid af verdensmesteren Frank Slaathack, Tyskland. Oprindelig ville de franske arrangører ikke have Velin med, men efter femtepladsen sidste weekend i Bologna var de nødt til at give ham et wild card.

Andenpladsen blandt de 35 deltagere i Paris betyder, at danskeren nu ligger på førstepladsen i World Cup'en med 65 point foran englænderen John Whitaker med 64 point.

"Og nu er alle døre åbne for mig og min hest fremover," siger den glade rytter.

Canute får kun et ridt til i Hertogenbosch den 26. ds., derefter skal hesten hvile indtil World Cup-finalen, som B.T. allerede sidste mandag kunne meddele var sikret ham. Den finder sted i Las Vegas 24. og 25. april.

I går deltog Thomas Velin med sin anden hest, Robin Z, i Paris Grand Prix. Her blev det også til en placering som nr. 8 trods en ærgerlig tidsfejl på blot et kvart sekund i et ellers fejlfrit dobbeltridt.