Har finansminister Bjarne Corydon (S) og Kommunernes Landsforening koordineret deres strategi i de strandede forhandlinger om lærernes arbejdstid?

Det er et af de spørgsmål, som Enhedslisten vil have svar på, når partiet onsdag formiddag i et samråd vil grille finansminister Bjarne Corydon om den verserende lærerkonflikt, der betyder, at tusindvis af folkeskolelærere i disse dage er lockoutet af KL.

Ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), er der flere ting, der tyder på, at der mellem KL og regeringen har været en forståelse af, at der ville komme et regeringsindgreb, hvis forhandlingerne endte i en konflikt.

- Det tyder på, at KL har haft en opfattelse af, at der nok skulle komme en løsning, hvis der kom en konflikt. Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig, at KL er så kyniske, at de bare har sagt: Jamen, vi kaster den danske folkeskole ud i to-tre måneders konflikt, siger Per Clausen, der blandt andet peger på, hvordan KL har ageret ved forhandlingsbordet.

Gense hele samrådet her (virker desværre ikke på mobilen):

»Man har afvist alle forslag til forlig fra Danmarks Lærerforening og er ikke selv kommet med et eneste andet forslag, end det man kom med oprindeligt,« siger han.

Samtidig peger Per Clausen på, at regeringen i sit udspil til en reform af folkeskolen lægger op til, at en del af finansieringen skal komme ved at lade lærerne arbejde mere. Det har ifølge Per Clausen styrket KLs ønske om et regeringsindgreb.

»Hvis KL har haft den klare opfattelse, at det var deres krav, der ville komme igennem, hvis der kom et regeringsindgreb, så har de ingen grund til at lave en aftale,« siger han.

Regeringens top har de seneste dage blankt afvist at tale om et eventuelt regeringsindgreb i respekt for den danske model. Men de ord giver Per Clausen ikke meget for.

»Jeg er helt overbevist om, at de vil benægte enhver tanke om et regeringsindgreb, lige indtil det kommer,« siger han.

Samrådet begynder onsdag klokken 11.30.