Der er både en Plan A, B og C ved OL i Paris, fortæller Triatlon Danmarks direktør og sportschef, Rasmus Henning, til B.T.

Det er risiko for et forhøjet niveau af colibakterier i Seinen, der løber gennem Paris, og det er her flere svømmekonkurrencer skal afvikles under OL.

De danske triatler anbefales at blive vaccineret før OL, men ellers er der også lang række andre tiltag, som kommer i spil for at sikre atleterne, siger Rasmus Henning, der Triatlon Danmarks direktør og sportschef.

»Der er blevet investeret mange penge (10 mia. red.) i at forbedre vandkvaliteten i Seinen, da det også bagefter ville kunne bruges af borgere og turister. Alle de værktøjer, som f.eks. at tilbageholde regnvand, vil blive brugt.«

»Rent programteknisk har man ved OL mulighed for at flytte rundt. Der er reservedatoer, som man kan flytte et event til, hvis værdierne er dårlige.«   

»Vi må leve med, at det kan føre til usikkerheder i programmet.«

I værste fald bliver triatlon til en duatlon, altså kun løb og cykling og IKKE svømning. Det er dog en ekstra løbetur...

»Det er en mulighed som vi i triatlon altid har, mens som vi ikke er vilde.«

Seinen slanger sig gennem Paris.
Seinen slanger sig gennem Paris. Foto: Thomas Padilla/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det vil vi være kede af, for det er ikke sådan, det skal være, og det er ikke det, der er trænet til. I det mindste kan man få hængt medaljer om halsen, og rent sportsligt vil det ikke ændre det store for os,« siger han og slår fast, at det er yderste nødplan.

Han var selv med til tests sidste år, hvor langt de fleste kunne gennemføres - en test måtte dog sløjfes, da værdierne var for høje, så det endte uden svømning. 

Ingen danskere blev syge sidste år, fortæller han.

OL åbnes 26. juli, og det forventes, at to triatleter i skikkelse af Alberte Kjær Pedersen og Emil Holm vil være med for Danmark.