Den tidligere konservative leder, Per Stig Møller, er i dyb sorg. I går eftermiddag begravede han sin elskede kone, Sally, der døde i torsdags efter længere tids kræftsygdom, kun 54 år gammel.

Det sidste års tid var Sally Møller skiftevis hjemme og på hospitalet, og indtil for en måned siden passede Per Stig Møller sit arbejde i Folketinget. Men da han fornemmede, hvor det bar hen, gav han den konservative folketingsgruppe besked på, at han ville være fraværende "indtil videre."

Det forhindrede ham imidlertid ikke i fortsat at være produktiv og skrive klummer og indlæg til aviserne, og hans store biografi om Kaj Munk, der udkom i efteråret, fik han også skrevet færdig under sin kones sygdom. For en måneds tid siden modtog Per Stig Møller Kaj Munk-prisen for værket.

Sally Møller var ikke kendt af den store offentlighed, og den tilbagetrukne rolle var selvvalgt. Hun var husmoderen, der passede hjemmet, både mens hendes mand var minister og i de perioder, hvor han havde ledende poster i Det konservative folkeparti.

Sally og Per Stig Møller var gift i over 30 år og har to voksne børn sammen, mens Per Stig Møller har en søn fra et tidligere ægteskab. Familien værnede kærligt om privatlivet i Kirkelte ved Allerød i Nordsjælland.

I Det konservative folkeparti var det almindeligt kendt, at Sally Møller var alvorligt syg, og ingen i Per Stig Møllers nærhed var i tvivl om, at han var knuget af sorg. En stor del af den konservative folketingsgruppe deltog i går i begravelsen i Hørsholm kirke.