Tre personer skal varetage de opgaver, som Gates havde i Microsoft.

Fanatiske tilhængere af Apples computere vil ikke længere kunne kritisere Bill Gates, som i dag har sidste dag på kontoret hos Microsoft.

Gates, der er en af verdens rigeste mænd, rydder sit skrivebord og vil fremover bruge sin fulde tid på velgørenhed i Bill and Melinda Gates Foundation, som han har stiftet sammen med sin hustru.

Paul Allen, der sammen med Gates var med til at starte Microsoft i en garage i 1975, vil være blandt dem, der deltager i en galla-middag på den sidste dag.

Efter årtier i front forlader Gates et Microsoft, som skal tilpasse sig en æra, hvor computerverdenen undergår store forandringer, og hvor giganten udfordres af blandt andre Google og Apple.

Tre personer skal varetage de opgaver, som Gates havde i Microsoft. Hans job som ledende softwarearkitekt overtages af Ray Ozzie, mens Craig Mundie har overtaget Gates pligter som leder af research og strategi. Steve Ballmer, der var sammen med Gates på Harvard Universitetet, overtager den øverste lederpost i den store virksomhed, der har hovedkvarter i Redmond i delstaten Washington.

Gates forbliver bestyrelsesformand i Microsoft og den største aktionær.

/ritzau/