Forbrugerombudsmanden går nu rettens vej for at få svar på, om auktionshuse på internet skal give kunderne ret til at fortryde et køb fra privat sælger.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe stævner nu net-auktionshuset QXL Ricardo Danmark for at få afklaret auktionskundernes ret til at fortryde et køb på en internet-auktion. Ifølge Forbrugerombudsmanden er QXL en erhvervsdrivende formidler, hvilket giver forbrugerne ret til at fortryde et køb efter regler i forbrugeraftaleloven. Spørgsmålet er, om lovens regler også gælder, når en privat sælger via en netauktion sælger til en privat køber. QXL deler ikke opfattelsen.

Forbrugerombudsmanden mener også, at QXL er forpligtet til at oplyse forbrugere om deres ret til at fortryde købet. Dette har han oplyst QXL som følge af en undersøgelse i 2005 af netauktionernes forhold.

Selskabet har oplyst, at man ikke mente, at betingelserne for at være omfattet af reglerne i forbrugeraftaleloven er opfyldt. Dermed har QXL efter egen opfattelse ikke pligt til at give oplysninger om fortrydelsesret.

"Da selskabet har fastholdt dette synspunkt, har Forbrugerombudsmanden valgt at indgive stævning mod selskabet med henblik på en retlig afklaring af spørgsmålet", hedder det i en meddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

/ritzau/