LO bakker op om forslag fra Socialdemokraternes ungdomsorganisation DSU, der ikke vil have medlemmer, der er organiseret i de gule fagforeninger.

Det er en rigtig god idé, at Socialdemokraternes ungdomsorganisation (DSU) siger nej til medlemmer, der betaler til gule fagforeninger, som Kristelig Fagforening eller Det Faglige Hus. LO-formand Harald Børsting roser DSU for at sige nej til de gule. De fører nemlig piratvirksomhed, lyder det.

- De gule kopierer vores hårdt tilkæmpede resultater og sælger dem videre til lav pris. Jeg kan kun opfordre moderpartiet og alle andre partier, der støtter den danske model til at følge eksemplet, siger Harald Børsting.

DSU vil ikke kontrollere hver enkelt medlem, men vil ifølge den nyvalgte formand Peter Hummelgaard Thomsen sende et klart signal.

Harald Børsting blev valgt som ny LO-formand i efteråret og lagde fra begyndelsen en hård kurs over for konkurrenter til "den gamle fagbevægelse". LO's forbund varslede således sympatikonflikt mod Kristelig Arbejdsgiverforenings cirka 800 medlemsvirksomheder i en strid om frisører, der ifølge LO blev presset af de kristelige.

/ritzau/