Konkursbegæring mod Steen Bryde får det blå stempel af Østre Landsret.

Steen Bryde fik ikke noget af at gå til Østre Landsret i forbindelse med sin konkurs i november. Sø- og Handelsretten handlede rigtigt, fastslår landsretten.

Der blev indledt konkursforhandlinger om finansmanden Steen Bryde i Sø- og Handelsretten i november. Forhandlingerne blev sat i gang, efter at en række kreditorer havde fremsagt krav mod selskabet - blandt andet Roskilde Bank.

Østre Landsret har nu afgjort, at det var i orden, at Sø- og Handelsretten på den baggrund sagde ja til, at konkursbegæringen af Steen Bryde kunne fremmes. Det fremgår af en kendelse fra landsretten.

Kreditorerne i sagen er blandt andre Roskilde Bank, Jyske Bank og Amagerbanken samt Steen Brydes egen kone Mette Liebach Bryde, der i retten i november fremsatte et krav på 68 millioner kroner mod sin mand.

Brydes forretningsimperium begyndte for alvor at knage, da hans ejendomsselskab Bristen Gruppen blev erklæret konkurs den 14. november, dagen efter at Bryde mangeårige samarbejdspartner Brian Petersen blev erklæret personlig konkurs af retten i Holbæk. Sammen ejede de to revisorer hver 50 procent af Bristen Gruppen, som Roskilde Bank sparkede omkuld med et krav på 18 millioner kroner.

/ritzau/