Der hersker fortsat uklarhed om Tivoli's fremtid. Nogle af de danske virksomheder, der har været nævnt i forbindelse med planerne om et konsortium som fremtidig storaktionær i Tivoli, har fortsat intet hørt.

Henrik Hougaard, kommunikationschef i Nykredit siger til Ritzau, at man intet har hørt. Hverken fra idémanden bag konsortiet, administrerende direktør i Almindelig Brand, Bent Knie-Andersen, eller Danske Securities, som håndterer salget af Carlsbergs aktiepost på 43 procent i Tivoli.

"Vi blev spurgt, da aktierne blev sat til salg i første omgang, men vi fandt ikke tilbuddet om at købe forretningsmæssigt interessant," siger Henrik Hougaard.

Unidanmark-fonden er også flere gange blevet nævnt i forbindelse med planerne om konsortiet. Direktør Preben Kendal fra Unidanmark-fonden oplyser til Ritzau, at man er blevet kontaktet af Danske Securities, men der har ikke været holdt nogen møder.

"Vi er positive overfor at støtte en dansk Tivoli-løsning, men vi kender ikke konstruktionen. Vi er nødt til have flere oplysninger, før vi eventuelt kan putte penge i projektet," siger Preben Kendal.

I modsætning til de Nykredit og Unidanmark-fonden er man ubetinget positive i Lærerstandens Brandforsikring.

"Vi er bestemt interesserede," lyder meldingen fra administrerende direktør, Svend Emil Nielsen.

Han tilføjer, at Lærerstandens Brandforsikring er parat til at gå ind i et Tivoli-konsortium, fordi man mener, at der kan komme en tålelig forretning ud af det.

"Vi synes ikke, at Tivoli skal på udenlandske hænder, da det er en dansk kulturinstitution," siger Svend Emil Nielsen.

Administrerende direktør Bent Knie-Andersen fra Alm. Brand ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere sagen. Han vil dog godt sige, at han aldrig har talt om en decideret dansk løsning.

"Det her handler om at bevare Tivoli," siger Bent Knie-Andersen./ritzau/